MNB: 7 millió forintos bírság a Fókusz Takarékszövetkezetnek

Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel, Magyar Nemzeti Bank épülete
Budapest, 2015. április 16. A Magyar Nemzeti Bank központi, Alpár Ignác-tervezte műemlék épületének keleti homlokzata, a főváros V. kerületében, a Hold utcában. MTVA/Bizományosi: Balaton József *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 7 millió forintra bírságolta a Fókusz Takarékszövetkezetet pénzforgalmi jogszabálysértésekért, amelyeket a hitelintézetnek december végéig orvosolnia kell - közölte az MNB a honlapján.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a Fókusz Takarékszövetkezet megsértette a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló törvény, a pénzforgalom lebonyolításáról szóló rendelet, valamint

a fizetési számla váltásáról szóló kormányrendelet több előírását is.

A hitelintézet ezen felül nem tartotta be - többek között - a keretszerződés megkötését megelőző tájékoztatásra, a keretszerződés tartalmára, a fizetési művelet összegének visszatérítésére, a kedvezményezett ügyfelek fizetési számláján történő haladéktalan jóváírásra, a hatósági átutalások szabályszerű kezelésére, valamint a fizetési számlaváltáshoz kapcsolódó előzetes tájékoztatásra vonatkozó rendelkezéseket sem.

Több problémát talált az MNB Forrás: MTI/Balaton József

Az MNB a hitelintézet terhére értékelte, hogy

megsértette a pénzforgalmi jogszabályokat,

a jogszabálysértő állapot több esetben huzamosan, a hitelintézet szerződési feltételeit rögzítő dokumentumokba, informatikai rendszerébe, illetve belső eljárásrendjébe volt beépítve - olvasható a jegybank közleményében.