A Nestlé így veszi fel a harcot a műanyagokkal

nestle logo
Logo Nestlé on the building of the headquarter in Frankfurt with motion blur | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Az áprilisban bejelentett globális célkitűzések után a Nestlé most pontosította vállalásait az újrahasznosított műanyagok nagyobb arányú felhasználására az Európai Unióban.
Vágólapra másolva!

A Nestlé ma tette közzé vállalásának adatait, így az Európai Unióban felhasznált műanyag csomagoló anyagaiban jelentős mértékben növeli az újrahasznosított műanyagok arányát.

2025-re a palackok, a többrétegű csomagolófóliák PET-összetevője, az üvegek és fémdobozok fedele, a húskészítményekhez használt műanyag tálcák, valamint a gyűjtőcsomagoláson használt védőfóliák fajtájuktól függően legalább 25-50 százalékban újrahasznosított anyagot tartalmaznak majd.

Illusztráció Forrás: Picture-Alliance/AFP/Klaus Ohlenschläger

„Büszke vagyok rá, hogy már most megtesszük az első konkrét lépéseket a csomagolóanyagokkal kapcsolatban kitűzött céljainkból. A Nestlé támogatja az Európai Unió műanyag hulladékokra vonatkozó stratégiáját. Osztjuk azt a nézetet, hogy semmilyen műanyag ne végezze a természetben. Az újrahasznosítható csomagolóanyagok, az újrahasznosítást szolgáló megfelelő infrastruktúra és a több újrahasznosított anyag használata bezárja a kört" – nyilatkozta Marco Settembri, a Nestlé EMENA térségéért felelős vezérigazgatója.

A Nestlé mostani bejelentése hozzájárul az Európai Bizottság újrahasznosított anyagokra vonatkozó önkéntes vállalásához.

Marco Settembri, a Nestlé szándékát kiemelendő, a vállalást személyesen adta át az Európai Bizottság részére.

A több mint 150 éve alapított svájci cég alá olyan márkák tartoznak, mint a San Pellegrino, a KitKat, a Maggi vagy a Nescafé.