Az easyJet profitál a Ryanair járattörléseiből

Airbus A320
An Airbus A320-214 commercial plane registration G-EZWJ of low-cost carrier EasyJet is seen landing at Geneva Airport on November 20, 2017 in Geneva. / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI
Vágólapra másolva!
A fapados légitársaságok közül az easyJet várakozásokon felül teljesített idén, mivel a legnagyobb riválisa, az ír Ryanair folyamatos járattörlésekre kényszerült.
Vágólapra másolva!

A Ryanair dolgozói pénteken hat európai országban sztrájkolnak, ennek következtében 40 ezer ügyfelet érintettek a járattörlések.

Illusztráció Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Az easyJet nemrég közzétett adatai szerint az elmúlt 12 hónapban legalább 570 millió font (208 milliárd forint) adózás előtti bevételt termelt a vállalat, ez 40 százalékkal magasabb a tavalyihoz képest.

Ugyanakkor a cég azt is jelezte, hogy 2019 első felében az egy főre jutó bevétele csökkenni fog, mivel ezt idén két légitársaság csődje, valamint a Ryanair problémái növelték.

A légitársaságnál közölték, hogy november végén tudnak részletes prognózist adni a 2019-es bevételeit illetően.

Az angol easyJet fapados légitársaságot 1995-ben alapították,

központja azóta is Londonban található. A cég évente 70 millió utast szállít – ebből 12 millióan üzleti céllal repülnek – 240 repülőgépén, több mint 800 útvonalon.