Örömteli bejelentést tett az ünnepek előtt a Tesco és a Media Markttól

ÉPÜLET MŰSZAKI ESZKÖZ TÁRGY televízió üzlet Budapest, 2012. október 24.
Egy vásárló tévékészülékeket néz a Mammut Bevásárló-és Szórakoztató Központban lévő Média Markt üzletben 2012. október 18-án. Novembertől a Saturn mind a négy magyarországi elektronik
Budapest, 2012. október 24. Egy vásárló tévékészülékeket néz a Mammut Bevásárló-és Szórakoztató Központban lévő Média Markt üzletben 2012. október 18-án. Novembertől a Saturn mind a négy magyarországi elektronikai áruházát a testvérmárka Media Markt üzemelteti tovább, a dolgozókat és a garanciális ügyintézést is átveszi. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Tíz Tesco áruházat érintő megállapodást kötött a két áruházlánc egymással. Az erről szóló bejelentés a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) honlapján olvasható.
Vágólapra másolva!

A Tesco-Global Áruházak Zrt. hosszú távú bérleti szerződést kötött a Media Markt Retail Cooperation Kereskedelmi Kft.-vel eladótéren belüli (ún. shop-in-shop), szakosított, műszaki fogyasztási cikkeket értékesítő üzletek 10 helyszínen történő üzemeltetésére vonatkozóan – áll a közzétett dokumentumban.

Illusztráció Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Ez azt jelenti, hogy kis alapterületű Media Markt üzletek megjelenése várható egyes Tesco áruházakban a közeljövőben.

Nem ez az első alkalom arra, hogy a két lánc összebútorozik. Korábban a győri és veszprémi üzlet esetében történt ilyen.

Arról egyelőre nem adott ki információt egyik cég sem, mely áruházakat érinti a koncepció kiterjesztése.