Yankees - Red Sox: óriási bevételt hozott Bostonnak az ősi rivalizálás

Divisional Round - New York Yankees v Boston Red Sox - Game Two GettyImageRank3 SPORT BASEBALL American League National League
BOSTON, MA - OCTOBER 06: Aaron Judge #99 of the New York Yankees hits an infield single to first base during the seventh inning of Game Two of the American League Division Series against the Boston Red Sox at Fenway Park on October 6, 2018 in Boston, Massachusetts. Tim Bradbury/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Boston Red Sox és a New York Yankees csapatairól talán még az is hallott, aki életében nem nézett  baseball meccset. A történelmi riválisok hétvégén csaptak össze Bostonban, és az előzetes becslések szerint legalább 15 millió dollár plusz bevételre tesz szert a város a rajongóknak köszönhetően.
Vágólapra másolva!

Zajlik az MLB (észak-amerikai baseball liga) rájátszása, ahol ráadásul a két ősi rivális, a Yankees és a Red Sox kerültek össze.

Az első két meccset Bostonban rendezték a hétvégén, az előzetes becslések szerint pedig legalább 15 millió bevételt hoztak a városnak a rajongók.

Patrick Moscaritolo szakértő kifejtette, hogy a sport hatalmas üzlet a csapatok tulajdonosainak, a játékosoknak és az ügynököknek, azonban azt kevesen tudják, hogy az adott város turizmusára is hatalmas hatással van.

Aaron Judge, a Yankees játékosa Forrás: AFP/2018 Getty Images/Tim Bradbury

Az elemzések szerint a hétvégén 15 500 hotelszobát foglaltak le a Yankees-Red Sox mérkőzés miatt.

Ez azt jelenti, hogy a New Yorkból érkezett szurkolók csak a szállásért otthagytak legalább 5 millió dollárt.

Az ételre és italra további 3,2 millió dollárt költhettek el a hétvégén, magára a mérkőzésre a jegyekkel, a közlekedéssel és miegymással pedig további 1,2 millió dollárt. A 15 milliós bevételből 9 milliót maga a baseball meccs közvetlen módon generál, azonban 6 millióval közvetett módon is hozzá járul a város gazdaságához, például a közlekedéssel.