A Starbucks már az alkalmazottai gyerekeire is vigyáz

7 to 8 years elementary age youths young juvenile youngster 7 to 9 years 5 to 9 years CHILD ASIAN asian ethnicity at home babysitting babysitter BOOK DOCUMENT both male and female people close togetherness companion friendship day DEVELOPMENT educating ed
Boy at childminders reading book to friends
Vágólapra másolva!
Az amerikai kávéházlánc bejelentette, hogy partnerséget kötött a Care.com platformmal, egyéb kedvezmények mellett, évente 10 támogatott nap jár a gyerekes dolgozóinak.
Vágólapra másolva!

A Care.com platform határokon átívelve gyűjti össze a baby-sittereket, kutya felvigyázókat vagy idősgondozókat. A cég 2007-ben indult az Egyesült Államokban, ma már majdnem 30 millióan használják, több mint húsz országban.

Illusztráció Forrás: Cultura Creative/G. Mazzarini

A Starbucks kávéházlánccal kötött megállapodás értelmében

a cég mintegy 180 ezer dolgozója óránként egydolláros áron választhatja az otthoni gyerekfelügyeletet,

valamint öt dollárért (1.400 forint) a csoportos napközis felügyeletet.

Ráadásul minden dolgozó ingyenes prémiumtagságot kap a platformon, ami további kedvezményeket is biztosít.

– nyilatkozta a Starbucks igazgatója.

Illusztráció Forrás: Getty Images/Christopher Jue

A Seattle központú Starbucksnak nem ez az első gesztusa dolgozói felé: idén kiterjesztette a betegbiztosítást az amerikai alkalmazottainak családtagjaira, valamint részvényprogramot indított a baristák és a raktári dolgozók számára – összegezte Ron Crawford, a cég alelnöke.

Az otthoni gyermekgondozás országos átlagköltsége évente mintegy 28 ezer dollár (7,8 millió forint)

a Care.com adatai szerint, míg a napközis gyermekfelügyelet majdnem 10 ezer dollárba (2,8 millió forint) kerül évente. Miközben a dolgozó szülök félévente legalább négy munkanapot gyermekápolás miatt hagynak ki.