Az Alibaba vezetője felfuttatja az indonéz webkereskedelmet

2018.10.16. 07:03

Jack Ma, a kínai Alibaba Group elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy hétvégén az indonéz kormánnyal tárgyalt annak érdekében, hogy a délkelet-ázsiai országban olyan intézmény nyíljon, amely a technológiai vállalatoknak nyújtana képzéseket.

Jack Ma már korábban is adott tanácsokat a kormánynak az e-kereskedelemmel kapcsolatban elmondta, hogy

az intézet a Jack Ma Institute of Entrepreneurs nevet kapná, de egyéb konkrétumot nem közölt.

Jack Ma, a kínai Alibaba Group elnök-vezérigazgatójaForrás: AFP/Str

Számos lehetőséget biztosítanánk a fiatal indonéz embereknek a tanuláshoz" – nyilatkozta Ma a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank találkozója során, aminek a házigazdája Indonézia volt.

Az Alibaba társalapítója hozzátette, hogy Indonézia számára fontos, hogy az emberi tudásba fektessen be, mert véleménye szerint csak így lehet belépni a digitális korszakba. Indonéziában igen kevés mérnök foglalkozik a technológia vívmányaival.

Indonézia kulcsfontosságú szerepet tölt be az Alibaba üzletpolitikájában, mivel a cég idén márciusban itt építettet fel adatközpontját és felhő alapú szolgáltatását, az Alibaba Cloudot.

IllusztrációForrás: Imaginechina/Liang Zhen

Az ország hírközlési minisztere szeptemberben nyilatkozott a Reuters-nek, és elmondta, hogy országa együttműködik a tech cég vezetőjével, és közösen vizsgálják az Alibaba exporttevékenységének növelését.

McKinsey tanácsadócég augusztus 30-án tette közzé jelentését, melyben becslések szerint

Indonézia e-kereskedelmi piacának értéke 2022-re legalább 55 milliárd dollárra emelkedik – tavaly ez az érték 8 milliárd dollár volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK