A nyugdíjjal együtt érkezik a prémium

Illusztráció
Budapest, 2016. december 13. A Magyar Posta Zrt. munkatársa viszi a nyugdíjasoknak kézbesítendő Erzsébet-utalványokat tartalmazó borítékokat és Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő levelét Budapesten 2016. december 13-án. A 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalvánnyal a kormány a nyugdíjasokat támogatja. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Novemberben prémiumot fizet az állam a nyugdíjasoknak, az extra összegek kifizetésére a gazdaság jó teljesítménye adja meg a pénzügyi alapot – mondta a Magyar Időknek Tállai András.
Vágólapra másolva!

A Pénzügyminisztérium államtitkára a lap szombati számának nyilatkozva hozzátette, először azokhoz jut el a prémium, akik átutalással kapják meg a nyugdíjukat, az ő számlájukra november 12-én érkezik meg az extra pénz. A postai kézbesítés ezt követően, november 15-én kezdődik.

Pluszjuttatást nagyjából

2,5 millió nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személynek folyósít

az állam.

A prémium maximális összege 18 ezer forint,

ennyit kapnak azok, akinek a havi nyugdíja eléri a nyolcvanezer forintot. A kisebb nyugdíjból gazdálkodók az időskori juttatásukkal arányos összegre jogosultak.

Az állam először tavaly fizetett prémiumot a nyugdíjasoknak, az akkori juttatások együttesen 24 milliárd forintos kiadást jelentettek az államkasszának. „Az idei költségvetésben több mint 32 milliárd forintot különítettünk el erre a célra” – jegyezte meg.