Elvitték minden idők legnagyobb lottónyereményét

lottó,botrány,húzás,nyerőszám, xoxo
Vágólapra másolva!
Dél-Karolinában már biztosan van nyertese az 1,6 milliárd dolláros Mega Millions lottónak, jelentette be a Fox Carolina News, azonban azt még nem lehet tudni, hogy más államokban is adtak-e el nyerő szelvényeket.
Vágólapra másolva!

Hatalmas várakozás övezte a Mega Millions lottó sorsolását az Egyesült Államokban, hiszen a játék történetének legnagyobb nyereménye volt elvihető. A jackpot már július óta halmozódott, pontosabban azóta, hogy néhány kaliforniai irodai dolgozó elvitte az 543 millió dolláros nyereményt.

A mostani 1,6 milliárd dolláros jackpot a világon is egyedülálló, hiszen még soha senki nem vitt haza ennyi pénzt lottón.

Ez forintban mintegy 452 milliárdot jelent.

A Mega Millions hivatalos oldala megerősítette a hírt, miszerint egy győztes szelvény már biztosan van Dél-Karolina államban, azonban azt még nem lehet tudni, hogy más államban is akadtak-e szerencsések.

Kiderült az is, hogy Kalifornia államban nyolc olyan szelvény volt, amelyeken a hat nyerőszámból öt helyesen volt megadva. Ha ezen a héten sem vitte volna haza senki a jackpotot, akkor a következő sorsoláskor már 2 milliárd dollárra gyarapodott volna a főnyeremény összege.

A Mega Millions lottón 302 millió különböző számvariáció játszható meg, ezért nem lenne meglepő, ha csak egy telitalálat lenne, azonban a történelmi jackpot miatt az átlagosnál sokkal többen próbáltak szerencsét.

Nemcsak nyereményben döntött rekordot a Mega Millions, hanem eladott szelvényekben is: az amerikaiak minden korábbinál több játékszelvénnyel próbáltak most szerencsét.