Gomba módjára bukkannak fel a kassza nélküli boltok

Sam’s Club áruházlánc
Vágólapra másolva!
A Walmart hamarosan az Amazon nyomdokaiba lép, és megnyitja első kassza nélküli üzletét Dallasban. Az új megoldás nagy sikert aratott akkor, amikor az Amazon e-kereskedelmi óriás bemutatta a tavalyi évben, ezért nem meglepő, hogy mások is megpróbálják lemásolni a koncepciót.
Vágólapra másolva!

A Walmart, amely az Egyesült Államok egyik legnagyobb kereskedelmi áruházlánca, beszáll a kassza nélküli boltok virágzó üzletágába. A Walmart alá tartozó Sam's Club áruházakban fog először bemutatkozni az újítás, amelytől azt várják, hogy meghatározza majd a vállalat jövőjét.

A Sam's Club vásárlói egy okostelefonos alkalmazás segítségével használhatják a rendszert, amely ráadásul gépi tanulás segítségével bevásárlólistát is ajánl majd számukra.

Illusztráció Forrás: Flickr/Walmart

Jamie Iannone, a SamsClub.com vezérigazgatója arról beszélt, hogy a gépi tanulás mellett olyan technológiákat is használnak majd, mint a kiterjesztett valóság, a mesterséges intelligencia, valamint néhány robot is felbukkanhat majd az üzletekben. A cél pedig az, hogy újraértelmezzék a vásárlói élményt.

A tesztüzlet nagyjából 3000 négyzetméteres lesz.

Ez ugyan sokkal kisebb, mint egy átlagos Sam's Club bolt, de a Walmart szerint tökéletes lesz arra, hogy kipróbálják a megoldást. Az áruház 700 kamerával lesz felszerelve, amelyek segítségével folyamatosan nyomon tudják követni, hogy mely áruk fogynak a legjobban és hol szükséges feltölteni a polcokat. Emellett a polcokon elektronikusan fognak megjelenni a termékek árai, amelyek automatikusan frissülnek majd.

A technológia nem új, hiszen az Amazon már több ilyen bolttal is rendelkezik, a jövőben pedig akár ezer kassza nélküli boltot is nyithatnak majd.