Jamie Oliver nem tudja megmenti étteremláncát

jamie oliver
A séf étteremláncából 12 egységet kell bezárni a hitelezőkkel kötött megállapodás értelmében
Vágólapra másolva!
A brit sztárszakács, Jamie Oliver az év elején mintegy 12 millió fontot költött saját vagyonából arra, hogy megmentse küszködő étteremláncát, mivel annak közel 71,5 millió fontos tartozása után egy tucat egységét kellett bezárnia – elemezte a The Independent.
Vágólapra másolva!

Nincs több pénzem befektetni – mondta el Oliver a The Mailnek vasárnap, majd hozzátette, hogy eljött az a pillanat, amikor nem kockáztathatja az üzleti modellt vagy a dolgozói megélhetését.

Jamie Oliver egyik étterme Forrás: Pixabay

A Jamie's Italian éttermek januárban jelentős átszervezésen mentek keresztül, aminek következtében hatszázan elvesztették munkahelyüket.

Oliver még augusztusban úgy nyilatkozott a Financial Times-nak, hogy elfogyott a pénzük, amire nem számítottak.

A Jamie's Italian éttermek számlája szerint 20 millió fontot vesztett a cég tavaly, ráadásul 2016-ban a bevétel alig 700 ezer fontot tett ki.

Jamie Oliver Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Ugyanakkor a sztárszakács televíziós műsorai, valamint szakácskönyvei igen sikeresek, a legfrissebb adatok azt mutatják, hogy a bevételek tavaly 32 millió fontra emelkedtek. Úgy tűnik azonban, mindez kevés ahhoz, hogy a séf kihúzza a csávából a rosszul teljesítő egységeket.

Paul Hunt, a Jamie Oliver Group vezérigazgatója, valamint Oliver sógora elmondta, hogy

a kiadói bevételek „alapvető fontosságúak ahhoz, hogy támogassák az éttermeket".

Úgy véli, hogy az átalakított szerkezet, az új menedzsment, és a HSBC által támogatott, koncentrált befektetési terv mellett is folyamatos kihívásokkal kell szembenézniük egy küzdelemmel teli piacon.