Akkora lett a profit az olajóriásnál, hogy szinte maguk sem hiszik el

olaj, kőolaj, pumpa
ANDREWS, TX - JANUARY 20: An oil pumpjack works at dawn in the Permian Basin oil field on January 20, 2016 in the oil town of Andrews, Texas. Despite recent drops in the price of oil, many residents of Andrews, and similar towns across the Permian, are trying to take the long view and stay optimistic. The Dow Jones industrial average plunged 540 points on Wednesday after crude oil plummeted another 7% and crashed below $27 a barrel. Spencer Platt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A magas olajáraknak és az új olajmezőkön lévő termelés felfutásának köszönhetően a brit British Petrol (BP) olajipari óriásvállalat profitja több mint a kétszeresére növekedett a harmadik negyedévben. Öt éve nem ment ilyen jól a cégnek.
Vágólapra másolva!

A társaság nyeresége 3,8 milliárd dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 1,86 milliárdról, ez egyben az elmúlt öt év legjobb negyedéves eredménye a BP-nél. A BBC beszámolt arról, hogy a júliustól szeptemberig tartó időszakban a bevételek 80,8 milliárd dollárra ugrottak az előző év azonos időszakában elért 60,8 milliárdról.

A cég részéről úgy értékelték a mostani eredményeket, hogy

azzal magasra helyezték a lécet más olajipari vállalatok számára is, hiszen olyan mértékű növekedést értek el, ami felülmúlta még a legoptimistább várakozásokat is.

Forrás: AFP/Getty Images/Spencer Platt

A BP dolgát ugyanakkor megkönnyítette, hogy az elmúlt három hónapban a Brent típusú olaj átlagára 75 dollár körül mozgott, ami 44 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi szintet.