Brutális negyedévet zárt a Samsung

Válságban a SONY, a Samsung standja a Las Vegas-i ICES-n
Vágólapra másolva!
A Samsung nyilvánosságra hozta harmadik negyedéves jelentését, amelyből kiderül, hogy a dél-koreai vállalat 15,5 milliárd dolláros működési profittal zárta a szeptemberben véget ért időszakot.
Vágólapra másolva!

A Samsung bevétele az előző év azonos időszakához mérve 21 százalékot emelkedett. A világ legnagyobb telefongyártója azt közölte, az erős számok mögött az egyre csak fejlődő termékek állnak, emellett pedig az adattárolási technológiákban is előreléptek, és az OLED kijelzők iránt is megugrott a kereslet.

A jó negyedéves eredmény miatt a Samsung részvényei 0,94 százalékot erősödtek a tőzsdén.

Ugyan összességében jól teljesített a cég, de a telefonok területén bevételcsökkenésről számoltak be, annak ellenére is, hogy a vállalat húzóneve, a Samsung Galaxy-vonal eladásai megfeleltek a várakozásoknak.

Illusztráció Forrás: AFP/Frederic J. Brown

A Samsung jóslata szerint a negyedik negyedévben valamelyest romlani fognak az eredmények, részben annak köszönhetően, hogy ebben az időszakban csökken a kereslet a félvezetők iránt. Szintén csökkent a kereslet a memóriakártyák iránt,

viszont az OLED továbbra is nagy népszerűségnek örvend.

A Samsung hozzátette, hogy az év végén a megnövekedett marketingköltségek miatt romlani fog a profitabilitás, így az eredmények annak ellenére is valamennyivel rosszabbak lehetnek, hogy a cég több telefont fog leszállítani, mint a harmadik negyedévben.