Hat éve nem voltak ilyen olcsók az ingatlanok Angliában

2018.11.09. 13:18

A Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) adatai szerint az ingatlanárak októberben a legalacsonyabb szinten állnak 2012 szeptembere óta, ez sokkal nagyobb csökkenés, mint azt bármelyik brit közgazdász előre látta – állítja a Reuters.

A legnagyobb visszaesés Londonban, valamint délkelet-Angliában tapasztalható. Ugyanakkor

a közép- és észak-angliai régióban valamelyest növekedtek az árak, míg Skóciában és Észak-Írországban komoly volt az emelkedés.

IllusztrációForrás: AFP/NurPhoto/Alberto Pezzali

Nagy-Britanniában a lakásárak növekedése 2016 óta lassul, különösen a fővárosban, Londonban, ahol a legmagasabb az ingatlanadó, és a brexit óta csökken a külföldi befektetők száma is.

Az ingatlanok értékesítése az Egyesült Királyság egész területén csökkent.

A maximum 500 ezer font (184 millió forint) értékű ingatlanok valamivel magasabb áron kelnek el, ugyanakkor az egymillió font (368 millió forint) feletti ingatlanok háromnegyedénél az eladó lejjebb enged az árból.

Philip Hammond pénzügyminiszter elismerte a parlamentben, hogy az ingatlanvásárlásból származó adóbevételek nem érték el a tervezettet, mivel a legdrágább otthonoknál emelkedtek csak a díjak, valamint az első lakásvásárlóknál csökkentették az adóterheket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK