Csődbe ment egy újabb magyar utazási iroda

(Camelus ferus) 2 Action Actions ADULT Adults Afrasia AFRICA Afro-Eurasia AGRICULTURE Agricultures Animal breeding Animal breedings Arid Arid desert Arid deserts Aridities (Concept) Aridity (Concept) Artiodactyla Bedtime Behavior Behaviors BREEDER Breeder
Teve és hajcsára Gízában
Vágólapra másolva!
Fizetésképtelen lett az egyiptomi utazások egyik specialistája, a Fáraók Tours márkanév alatt üzemelő Insight Tours Kft., ezt saját honlapján jelentette be az iroda. A friss információk szerint nem rekedt külföldön utasa a csődbe ment utazási irodának, legalábbis a biztosítóhoz nem érkezett bejelentés hazautazni nem tudó utasokról - közölte az kft.-hez tartozó iroda vagyoni biztosítékát kezelő Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Az utazási iroda azonnali hatállyal leállította tevékenységét, az induló utakat már nem tudja teljesíteni - értesült a Turizmus.com.

A cég ügyvezető igazgatója, Mustafa Elziftawi a bejelentést azzal magyarázza, hogy az egyiptomi zavargások után olyan biztonsági intézkedéseket kellett bevezetni, amelyek jelentősen növelték a költségeket.

Időközben az utazási és a szállásköltségek is növekedtek, így az Insight Tours a jelenlegi gazdasági helyzetben már nem tudja zavartalanul működtetni a kiutaztatást. Ezért a tevékenységét 2008-ban elindító Fáraók Tours tíz év után leállítja magyarországi működését.

Teve és hajcsára Gízában Forrás: Biosphoto/Didier Brandelet / Biosphoto/Didier Brandelet

Habár az Insight Toursnak az elmúlt két évben jelentősen, csaknem felére, 80-90 millió forintra csökkent az árbevétele, még tavaly is sikerült 20 millió forint adózott eredményt elérnie.

A kárigényeket a Colonnade Insurance S.A. biztosítónál lehet rendezni. A jelenleg külföldön tartozó utasok kárbejelentését a +36-1-460-1450 számon fogadja a biztosító.

Az el nem utazottak kárbejelentése pedig e-mailen történhet, a [email protected] címen, illetve postai úton az 1426 Budapest Pf. 153. levelezési címen.

A Colonnade Insurance képviseletét ellátó igazgató, Schmidt Huba a Turizmus.com érdeklődésére elmondta, hogy hozzájuk még nem érkezett bejelentés.

A fizetésképtelenség következtében még a kormányhivatalnak is lépnie kell, és visszavonnia az Insight Tours Kft. engedélyét, de a hivataltól még nem kaptak értesítést.

A biztosítóhoz egyelőre még kárbejelentés sem érkezett az esetlegesen külföldön rekedt utasoktól.

Budapest Főváros Kormányhivatala november 9-én törölte az irodát a hatósági nyilvántartásból, és egy évre eltiltotta az utazásszervezői és közvetítői tevékenység folytatásától.

A kormányhivatal közleménye szerint azért döntöttek így, mivel a Fáraók Tours utazási irodát működtető Insight Tours Kft. a kormányhivatal ellenőrzése során nem volt képes hitelt érdemlően igazolni azt, hogy a továbbiakban is képes utasai el- és hazautaztatását biztosítani.

A hatósági döntés értelmében az utazási iroda köteles a befizetett előlegeket és részvételi díjakat teljes összegben visszafizetni.

Amennyiben erre nem képes, úgy az utazási iroda vagyoni biztosítékát szolgáltató Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe biztosítótársaság fogja megtenni a szükséges intézkedéseket az utazási iroda vagyoni biztosítékának terhére.