A mexikói tequilagyártókkal is összeveszett Elon Musk

Elon Musk
(FILES) In this file photo taken on July 19, 2017, Elon Musk, CEO of SpaceX and Tesla, speaks during the International Space Station Research and Development Conference at the Omni Shoreham Hotel in Washington, DC. - Elon Musk's Hyperloop ultra high-speed transport system will be unveiled in Los Angeles in early December with free test rides to the public, the entrepreneur announced. "The first tunnel is almost done," Musk said on Twitter late October 21, 2018. "Opens Dec 10."Responding to comments on Twitter, Musk said there would be an opening event that night and "free rides for the public next day." (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
Elon Musk nemrég saját tequila márkát alapított, amelynek a nagyon találó és ötletes "Teslaquila" nevet adta. A Tesla vezére azonban nem várt ellenállásba ütközött a mexikói tequilagyártók részéről.
Vágólapra másolva!

A Tesla vezére, Elon Musk nemrég bejelentette, hogy saját tequila márkát indít, amelynek a Teslaquila nevet adta. Musk ezzel szeretne betörni a több milliárd dolláros tequila piacára, a mexikóiak viszont ezt nem igazán szeretnék.

A mexikói Tequila Regulatory Council (CRT) rendelete szerint a "tequila" név védett, a Teslaquila pedig jogtalanul használná a népszerű ital nevét.

A CRT szigorú rendeleteket hozott annak érdekében, hogy megvédjék nemzeti italukat. Például ahhoz, hogy egy italt tequilának lehessen nevezni Guanajuato, Jalisco, Michoacán, Nayarit vagy Tamaulipas államokban kell készülnie.

Elon Musk Forrás: AFP/Brendan Smialowski

A Teslaquila viszont csak a nevében állítja, hogy tequila. Az európai, amerikai, mexikói és jamaicai Szabadalmi és Védjegyhivatalaiba benyújtott kérelem szerint, a Teslaquila agave likőr és kék agave likőr lesz.

A CRT szerint ahhoz, hogy a Teslaquila igazi tequilának minősüljön, szigorú szabályoknak kellene megfelelnie,

emellett pedig az ország egyik elismert tequilagyártójának is a nevét kellene adni a termékhez. Amennyiben ez nem történik meg, akkor azt a védett tequila nevet ért jogsértésnek tartják.