Évi 10 ezer milliárd forintot is termelhet a magyar autóipar

2018.11.14. 11:33

A tavalyi 8 ezer milliárd forintos rekordösszeget jelentősen meghaladva a 10 ezer milliárd forintot is elérheti a magyarországi autóipar éves termelési értéke - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, az Automotive Logistics Közép és Kelet Európa 2018 Fórumon.

A miniszter szerint az ágazat termelési rekordját az eddig érkezett beruházások mellett az újabb autóipari befektetők érdeklődése valószínűsíti.

A magyar gazdaság számára kulcsfontosságú kivitelben és a növekedés fenntartásában továbbra is kulcsszerepet játszanak a belföldön működő autógyárak és autóipari beszállítók - tette hozzá.

IllusztrációForrás: Imaginechina/Zhang wenkui - Imaginechina/Zhang Wenkui

A miniszter egyértelmű sikernek nevezte, hogy

Magyarország most először került be a világ autóexportjának 90 százalékát előállító húsz legnagyobb autóexportőr állama közé.

A kormány - mint fogalmazott - minden feltételt megteremtett annak érdekében, hogy Magyarország az autóipar innovatív korszakában is sikeres lehessen, támogatja az elektromos és önvezető autók fejlesztését, gyártását és elterjedését. Az intézkedések közül kiemelte a beruházásösztönzési rendszert és a szükséges infrastruktúra kiépítését.

Megjegyezte, hogy az autóipar technológiai és digitális változásai a világgazdaság egészének átalakulását vezérlik.