Új vállalkozói övezetet alakítanak ki Pakson

2018.11.19. 16:21

Új vállalkozási övezetet alakít ki az önkormányzati tulajdonú Paksi Fejlesztési és Vagyongazdálkodási Zrt. Pakson, amihez másfél milliárd forintos tőkejuttatást kapott az önkormányzattól - közölte a város polgármestere.

Az önkormányzat a 2017-ben alapított zrt. jegyzett tőkéjét 10 millió forinttal, tőketartalékát 1,49 milliárd forinttal emelte - tájékoztatott Szabó Péter polgármester (Fidesz-KDNP).

A tőkejuttatás forrása az ez év elején az atomerőmű és a tervezett két új atomerőművi blokk felvonulási területe mellett fekvő telkek értékesítéséből származó, 1,8 milliárd forint volt.
Az új vállalkozói övezetre azért van szükség, mert az önkormányzat a 35 hektáros Paksi Ipari Park Nonprofit Kft.-t tavaly év végén értékesítette a magyar államnak, így jelenleg a város nem rendelkezik olyan ipari besorolású területtel, amellyel segíteni tudnák a betelepülő cégeket.A helyi építési szabályzatban már kijelölték a lehetséges területeket, önkormányzati munkacsoport keresi az ipari hasznosításra alkalmas részeket.

Forrás: Hartl Nagy Tamás [origo]

A polgármester ismertetése szerint a terv egy maximum tíz hektáros ipari övezet létrehozása, ahol 2000-5000 négyzetméteres telkeket lehet kialakítani. Fontos lenne, hogy tudjunk helyet biztosítani a Paks II projektben részt vevő cégeknek és a már itt működő vállalkozásoknak egyaránt - fogalmazott Szabó Péter.

Közölte, az új övezetben a terület közművesítése után, jövő év első felében kínálnak majd telkeket az érdeklődő vállalkozásoknak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK