Új vállalkozói övezetet alakítanak ki Pakson

Lakics Gépgyártó Kft., Lakics László, Lakics Péter, cég, ipar, üzem, munka, munkás, dolgozó
Vágólapra másolva!
Új vállalkozási övezetet alakít ki az önkormányzati tulajdonú Paksi Fejlesztési és Vagyongazdálkodási Zrt. Pakson, amihez másfél milliárd forintos tőkejuttatást kapott az önkormányzattól - közölte a város polgármestere.
Vágólapra másolva!

Az önkormányzat a 2017-ben alapított zrt. jegyzett tőkéjét 10 millió forinttal, tőketartalékát 1,49 milliárd forinttal emelte - tájékoztatott Szabó Péter polgármester (Fidesz-KDNP).

A tőkejuttatás forrása az ez év elején az atomerőmű és a tervezett két új atomerőművi blokk felvonulási területe mellett fekvő telkek értékesítéséből származó, 1,8 milliárd forint volt.

Az új vállalkozói övezetre azért van szükség, mert az önkormányzat a 35 hektáros Paksi Ipari Park Nonprofit Kft.-t tavaly év végén értékesítette a magyar államnak, így jelenleg a város nem rendelkezik olyan ipari besorolású területtel, amellyel segíteni tudnák a betelepülő cégeket.

A helyi építési szabályzatban már kijelölték a lehetséges területeket, önkormányzati munkacsoport keresi az ipari hasznosításra alkalmas részeket.

Forrás: Hartl Nagy Tamás [origo]

A polgármester ismertetése szerint a terv egy maximum tíz hektáros ipari övezet létrehozása, ahol 2000-5000 négyzetméteres telkeket lehet kialakítani.

- fogalmazott Szabó Péter.

Közölte, az új övezetben a terület közművesítése után, jövő év első felében kínálnak majd telkeket az érdeklődő vállalkozásoknak.