Valószínűleg ez minden idők legdrágább dobókocka-készlete

Zucati EleMetals Exotic Meteorite Dice, meteorból készült szerepjátékos dobókockák
Vágólapra másolva!
Talán nem túlzás a feltételezés, hogy sok szerepjáték kedvelő álma lehet ez a dobókocka-készlet. Az persze más kérdés, van-e olyan megszállott rajongó, aki hajlandó megfizetni a Dungeons & Dragons nevű, a világ egyik legismertebb szerepjáték-rendszeréhez ajánlott, különleges kockák csillagászati árát. Ez utóbbi kitételt pedig szinte szó szerint is lehet érteni.
Vágólapra másolva!

A kifejezetten a játék szabályrendszeréhez készített, 7 kockából álló készlet alapanyaga ugyanis meteorit. Pontosabban olyan fémek, melyek egy űrből érkezett objektum alakjában kerültek a Földre.

Ez pedig nem más, mint az 1576-ban, a mai Argentína területén becsapódott meteorit. A Buenos Aires-től északnyugatra fekvő Campo del Cielo-ból származó égi utazóból speciális módszerrel, folyékony nitrogénnel választottak le kisebb darabokat.

A vas és nikkel ötvözetéből készült kockák alapanyaga szó szerint több millárd éves.

A dobókockák alapanyagához mintavétel első alkalommal 2011-ben történt, és mind a 7 elemet kézzel munkálták ki az egykor a kozmoszban keringő fémdarabokból.

Meteorból készült szerepjátékos dobókockák – egy készlet ára 3000 dollár Forrás: Zucati

A gyártó ZucatiCorp szerint, a speciális alapanyag és a manufakturális munkavégzés miatt,

évente 1-4 készlet kockát tudnak legyártani a meteoritból.

A vállalat azt mondja: úgy gondolják, ha a játékosok ezeket veszik tenyerükbe, az szinte olyan, „mintha a mennyországot tartanák a kezükben”.

S hogy mindezért mennyit kell fizetni?

Egy készlet ára 3000 dollár, azaz mintegy 880 ezer forint.

Ezért az árért cserébe a vásárló különöleges csomagolásban kapja meg az árut – persze csak akkor, ha kifizette a szállítás önmagában néhány tízezer forintra rúgó költségét is.