Szárnyal a magyar street food ipar

Food Truck, Street Food
Vágólapra másolva!
Összesen több mint másfél milliárdos forgalommal zárják az évet a hazai food truckosok: 2018-ban 250 rendezvénynapon összesen 750 ezer embert szolgált ki 150 kocsi, amelyekből több mint kétmillió terméket adtak el csak ebben az évben. A Food Truck Show Hungary Kft. Ennek köszönhetően a tavalyi évben megrendelt étkeztetések dupláját realizálta, ami 1,8 milliárdos forgalmat jelent a food truckok számára.
Vágólapra másolva!

Már most látszik, hogy sikerekben gazdag 2018-as évet zár majd a truckokat egybegyűjtő Food Truck Show Hungary Kft.

A rendezvények mellett a cég életében egyre fajsúlyosabb szerepet játszik a catering szolgáltatás,

amelynek nagy előnye, hogy a megszokotthoz képest újszerűbb, frissebb gasztronómiai választékot kínálnak. Ráadásul mobilitásuk révén az ország bármely szegletébe könnyedén eljutnak a komplett konyhai technológiával felszerelt egységeikkel.

Food Truck Show Budapest belvárosában Forrás: LASZLO ERHARDT/Laszlo Erhardt

A Food Truck Cateringben rejlő lehetőséget már olyan nagy cégek is felismerték, mint az Opel, a Ford és a Telekom. Emellett sokan már egy 50 fős csapat számára, akár esküvőre vagy születésnapra is igénybe vették a szolgáltatást.

– értékelte a 2018-as évet Vad-Horváth Zoltán, a Magyar Street Food Egyesület elnöke és a Food Truck Show főszervezője.

Illusztráció Forrás: Copyright/Fejer Gabor

A céget és az egyesületet egyaránt meghatározza a műanyagmentességre és a környezettudatosságra való törekvés: a tányérok, poharak, evőeszközök papírból, vagy egy műanyag hatású, növényi rostokból készült anyagból, azúgynevezett PLA-ból (poly lactic acid) készülnek.

2019-től pedig kizárólag alternatív, környezetbarát eszközökkel dolgoznak majd.

A Food Truck Show példáját követve már az egyik legnagyobb áruházlánc is lépéseket tett a környezettudatosság felé, emellett a Heineken és a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. által szervezett fesztiválok, a Sziget, a VOLT és a Balaton Sound is zöld útra lépett.