A Hős utca a legolcsóbb, de vajon melyik a legdrágább utca az országban?

budapest, látkép
Egyelőre a főváros és a taxisok egyeztetése zajlik a javaslatról
Vágólapra másolva!
Országszerte és Budapesten az V. kerület a legdrágább környék, vidéken pedig a Balaton-parti lakóingatlanokért kell a legtöbbet fizetni - derül ki az Ingatlan.com legfrissebb felméréséből, amely a KSH és a saját adatai szerint vizsgálta, hogy tavaly mely utcákban voltak a legdrágább és a legolcsóbb lakások és ezekben jelenleg mennyiért kínálják az eladó ingatlanokat.
Vágólapra másolva!

Az V. kerületé az első hely

A múlt évben a legdrágább utcában, a főváros XII. kerületében lévő Hunyad lejtőn található lakásokért, négyzetméterenként 1,346 millió forintot fizettek. A top tízben amúgy az V. kerületi utcák, terek vannak többségben, összesen hét utcát ad ez a városrész.

A Dorottya utca, a Vörösmarty tér, a Vigadó tér, a Kossuth Lajos tér, a Markó utca, a Só utca és a Zrínyi utcai lakások szerepelnek a legdrágábbak listáján, 1,04-1,31 millió forintos négyzetméterárral.

Az első tízben szerepel még a gellérthegyi - I. kerületi - Bérc utca és a XI. kerületi Balogh Tihamér utca, előbbinél 1,07 millió, utóbbinál alig több, mint 1 millió forintra jött ki a négyzetméterár.

Illusztráció Forrás: Pixabay

A múlt évi árakkal összhangban vannak az Ingatlan.com friss adatai, amelyek szerint november közepén legmagasabb négyzetméterárakkal rendelkező utcák közül öt található az V. kerületben, ilyen például az Október 6. és a Veres Pálné utca. Az itt található lakásokért átlagosan 1,15-1,36 millió kérnek az eladók. A legdrágább utcában jelenleg 1,5 millió forintos négyzetméteráron kínálják a lakásokat. Ez a Duna-part IX. kerületi részén, a Lechner Ödön fasorban van.

Vidéken a Balaton volt a nyerő

A tavalyi eladási adatok szerint vidéki lakáspiacon a Balaton-parti települések és Budaörs utcáiban található ingatlanok voltak a legdrágábbak.

Illusztráció Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

Az első helyet a Siófoki Vitorlás utca szerezte meg 781 ezer forintos négyzetméterárral, a másodikat a balatonfüredi Honvéd utca 737 ezer forinttal, a harmadik helyen pedig 716 ezer forinttal a budaörsi Árok utca található. A tíz legdrágább utcából négy Balatonfüreden, három Budaörsön, kettő Siófokon, egy pedig Balatonlellén van. Az itt lévő lakásokért 616-781 ezer forintot adtak a vevők négyzetméterenként.

A Hős utca a legolcsóbb

Budapesten a legolcsóbb a X. kerületi Hős utca volt tavaly, 75 ezer forintos négyzetméterárral. A tíz legolcsóbb között van a szintén X. kerületi Gyömrői út, valamint a XVII. kerületi VIII. utca és Harsona utca, a XX. kerületi Bessenyei utca, Viola utca és Hosszú utca, a XXII. kerületi Temető utca és a Saskő tér, valamint a XXIII. kerületi Hrvinák Pál utca.

Hős utca Forrás: [origo]

A legolcsóbb utcákban 155-184 ezer forint volt a négyzetméterár. Vidéken tavaly a legolcsóbb utcák Nyírmadán, Ózdon, Gyöngyöspatán, Kiskörén, Sümegen, Pápán, Salgótarjánban és Hatvanban voltak, itt a négyzetméterár mindössze 20-24 ezer forint volt. A jelenlegi kínálat alapján a Bács-Kiskun megyei Mélykúton található Hunyadi János utcában, illetve a hevesi Vécsen a Petőfi Sándor úton kínálják a legolcsóbb lakásokat. Ezekben az átlagos négyzetméterár 17, illetve 23 ezer forint, és az eladásra kínált lakások átlagos értéke kevesebb mint 3 millió forint.