A világ legjobbjai közé választottak egy magyar sört

Kőszegi Sör
Vágólapra másolva!
Bronzérmes lett egy magyar sör Európa egyik legrangosabb sörversenyén. A Brussels Beer Challenge-en első alkalommal kapott magyar főzet ilyen rangos elismerést, írja az ÉlelmiszerOnline.
Vágólapra másolva!

Idén hetedik alkalommal került sor a megmérettetésre, melyre a világ minden pontjáról, 48 országból jelentkeztek. Összesen 1522 sört neveztek nyolc kategóriában. A pontszámokat szigorú, pontos kritériumok alapján ítélte oda a 88 tagú zsűri, melynek tagjai több kontinensről érkeztek, és valamennyien nemzetközileg elismert sörszakértők.

A sörversenyt Mechelen történelmi sörfőzdéjében rendezték meg, nem messze a belga fővárostól. Ezt követően a genti Food Expón adták át a díjakat a nyerteseknek.

Rangos versenyen aratott sikert a Kőszegi Sör egyik főzete Forrás: Facebook/Kőszegi Sör

A díjazottak között vannak világszerte ismert prémium márkák, és új, fiatal, de ígéretes, feltörekvő márkák is.

A Kőszegi Sör – Bécsi Lager söre bronzérmes lett a versenyen, „lager” kategóriában.

A 48 ország közül Belgium, az USA és Brazília kapta a legtöbb elismerést, ezek kerültek fel a dobogóra az elnyert érmek száma alapján.

Magyarország itt készült főzettel, idén először hozhatott el díjat a rangos sörversenyről.

A Brussels Beer Challenge Belgium első szakmai sörversenyeként indult újtára 2012-ben. Azóta évente rendezik meg az eseményt, melynek többek között a minőségi sörök és a sörkultúra iránti fogyasztói érdeklődés erősítése a célja.