Kártérítésre fogják kényszeríteni a Ryanairt

Ryanair, sorban állás
Picture taken on September 23, 2013 shows airplanes operated by Irish low-cost airline Ryanair at the airport Hahn in Lautzenhausen. Germany's Ryanair pilots will join a wave of strikes against the no-frills carrier across Europe on August 10, 2018 escalating a row over pay and conditions at the height of the summer holiday season. / AFP PHOTO / dpa / Thomas Frey / Germany OUT
Vágólapra másolva!
A brit hatóságok mindent megtesznek azért, hogy a Ryanair légitársaság fizessen kártérítést azoknak az utasoknak, akiket érintett a sztrájkok.
Vágólapra másolva!

A brit légiközlekedési hatóság arra hívta fel a figyelmet, hogy a Ryanair dolgozók idei sztrájkjai nem mentesülnek az Európai Unió 261-es szabálya alól, tehát nem minősülnek "rendkívüli körülménynek", mint például az extrém időjárás, így az érintett utasoknak kártérítést kell fizetni.

illusztráció Forrás: AFP/Thomas Frey

Míg Spanyolországban, Németországban és Olaszországban a bíróságok ítéleteikben elfogadták a sztrájkokat "rendkívüli körülményeknek", addig a britek ezzel nem értenek egyet. Szerintük a Ryanair hibája, hogy a munkabeszüntetéseket meghirdették.

Nyár közepén fél Európa megbénult a sztrájkok miatt, akkor összesen 600 járatot törölt a diszkont légitársaság,

majd szeptemberben Spanyolországban, Belgiumban, Hollandiában, Portugáliában, Olaszországban és Németországban ismét nem vették fel a munkát a dolgozók. Akkor egy nap alatt 250 járatot töröltek.