Így vált a Nestlé megújuló csomagolóanyagokra

2018.12.07. 15:00

Fenntarthatósági programjának felgyorsítására Csomagolástechnikai Kutatóintézetet hoz létre a Nestlé Svájcban, írják közleményükben.

A Nestlé bejelentette új, funkcionális, biztonságos és környezetbarát csomagolási megoldások kutatásával és fejlesztésével foglalkozó Csomagolástechnikai Intézetének létrehozását.

Ezzel a lépéssel a svájci élelmiszeróriás közelebb került ahhoz a célkitűzéshez, hogy

2025-re a felhasznált csomagolóanyagok 100 százaléka újrahasznosítható vagy újrahasználható legyen.

A vállalat globális kutatószervezetének részeként felálló Nestlé Csomagolástechnikai Intézet a svájci Lausanne-ban található. 

A mintegy 50 főt foglalkoztató Intézetben egy modern laboratórium komplexum, illetve prototípusok készítésére alkalmas létesítmények kapnak helyet.  

Az Intézet a Nestlé globális K+F hálózatával, egyetemi partnerekkel, szállítókkal és startupokkal szoros együttműködésben értékeli a különböző fenntartható csomagolóanyagok biztonságát és funkcionalitását.

IllusztrációForrás: 123rf.com

A kutatások középpontjában az újrahasznosítható, biológiailag lebomló vagy komposztálható polimerek, funkcionális papír, valamint a műanyag csomagolóanyagok újrahasznosíthatóságát növelő új csomagolási koncepciók és technológiák foglalnak helyet.

Stefan Palzer, a vállalat műszaki igazgatója elmondta:
A csomagolás kiemelt szerepet játszik abban, hogy biztonságos és tápláló termékekkel tudjuk ellátni fogyasztóinkat. Az új Csomagolástechnikai Intézet hozzájárulásával gyorsabban tudjuk újratervezni a csomagolási megoldásainkat" - tette hozzá.