Ennyit lehet keresni a Mercedes-gyárban

mercedes kecskemét
Vágólapra másolva!
A napokban a szakszervezeteknek sikerült megállapodniuk a kecskeméti Mercedes-gyár vezetésével a dolgozói béremelésekről. A munkavállalói képviseletek szerint nagyon jó bérmegállapodást tudtak kötni a német autógyártó itteni érdekeltségével, a cég részéről pedig fontos mérföldkőnek tartják a bérmegegyezést.
Vágólapra másolva!

Buzásné Putz Erzsébet, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSzSz) elnöke elmondta, a megállapodás megkötésekor figyelembe vették a régiós munkaerő-problémákat, és úgy vélik, a megállapodás nagyban segíti a fluktuáció csökkentését, a munkaerő megőrzését.

A kétéves megállapodás alapján 2019 januárjától összesen 35 százalékkal emelkedik az alapbér egyes munkavállalói kategóriákban, vakációjuttatásként bruttó 320 ezer forintot kapnak a dolgozók, 100 százalékban kifizetik a 13. havi juttatást egyéves munkaviszony után, a cafeteriajuttatás összege pedig bruttó 340 ezer forint SZÉP-kártyára vagy 280 ezer forint összegű készpénz.

A munkába járási támogatás kilométerenként 15 forintra emelkedik, új juttatási elemként pedig megjelenik a szenioritási bónusz, amit a munkaviszony alapján a 3. évtől évente emelkedő mértékben határoznak meg, és maximális összege 14 ezer forint, az 5. évtől pedig plusz egy szabadnap illeti meg a dolgozót.

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára Forrás: Mercedes

Ludvig Orsolya, a kecskeméti Mercedes-Benz gyár kommunikációs igazgatója fontos mérföldkőnek nevezte a cég életében a bérmegállapodást. Mint mondta, a munkatársaknak kiszámíthatóságot, tervezhetőséget akartak biztosítani, és ehhez elengedhetetlen volt a legalacsonyabb bérkategóriában egy jelentősebb emelés, amit a megállapodás is tartalmaz.