Ezek a legdrágább városok Budapest környékén: Dunakeszi, Göd, Fót

ingatlan, lakás, ház
Vágólapra másolva!
A három szomszédos település: Dunakeszi, Göd és Fót vezeti a pesti agglomeráció árversenyét. A remek közlekedés, a szolgáltatások minősége és nem utolsó sorban a sok újépítésű ingatlan teszi kifejezetten vonzóvá a környéket. Olyannyira, hogy még számos budapesti kerületet is megelőznek itt a négyzetméterárak. Ijedségre azonban semmi ok: az OTP Ingatlanpontnak vannak tippjei, hol érdemes még keresgélni.
Vágólapra másolva!

A fővárosi árrobbanás legnagyobb nyertesei az agglomerációs települések, sokan döntenek a kiköltözés mellett, a nagyobb ház, a kert és a nyugalmasabb környezet reményében. Ez Budapest lélekszámában is megmutatkozik:

szűk három évtized alatt mintegy 200 ezerrel csökkent a főváros lakosságának száma.

Az agglomeráció népszerűségét az országon belüli vándorlás is növeli, Budapest térsége igen vonzó a számtalan munkalehetőség és magas színvonalú szolgáltatások miatt.

– mondja Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A beköltözők előszeretettel választják a nyugalmasabb, néha akár falusias környezetet, ahol megfizethető áron vásárolhatnak ingatlant. Nagy a szórás azonban a pesti oldal elővárosi települései között. Van, ahol az átlagos négyzetméterár jó néhány budapesti kerületét is meghaladja, néhol pedig csupán fele a legolcsóbb fővárosi kerület, Soroksár árainak.

Az élmezőnyben a dunakeszi járás három települése, Dunakeszi, Göd és Fót található bőven 350 ezer forint feletti átlagos négyzetméterárakkal.

Népszerűségüknek egyértelmű oka a kiváló közúti és vasúti közlekedés, tehát gyorsan be lehet jutni a városba autópályákon és felújított vasútvonalon. A szolgáltatások színvonala magas, jó minőségű iskolák, üzletek és vendéglátóhelyek állnak az ott élők rendelkezésére. Munkalehetőség is akad bőven, több ezer embert foglalkoztató üzemek is működnek a környéken.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A kedvező adottságok, a hosszú Duna-part nem csak a beköltözők, hanem a befektetők figyelmét is felkeltette.

Dunakeszin egy átlagos négyzetméter 434 ezer forintba kerül, az átlagot a számos újépítésű sor- és ikerház húzza felfelé és a kínálat is óriási.

Minden bizonnyal a kereslet is az, hiszen csak az elmúlt egy év alatt 21 százalékkal nőttek az értékesítési árak a Dunakeszi járásban. A pesti oldalon ennél csak a Monori és Vecsési járásban nagyobb az emelkedés.

„Vác ugyan kicsit már messzebb található a fővárostól, de az átlagos négyzetméterárak még nem érték el a 300 ezer forintos határt, ráadásul több mint 300 építési engedélyt adtak ki tavaly, ezért a közeljövőben sok újépítésű lakóingatlan jelenhet meg a piacon. A közlekedés közúton és vasúton egyaránt megfelelő, a hangulatos belvárosról és a hosszú Duna korzóról nem is beszélve. Ennél is jóval olcsóbbak a fővárostól délre, délkeletre fekvő települések, ám ezek presztízsben is hagyományosan elmaradnak az északi agglomerációtól" – nyilatkozta a szakértő.