Brutális éve volt a Facebooknak

TOPSHOTS Horizontal ILLUSTRATION LOGO FACEBOOK HEAD OFFICE INTERNET
A lit sign is seen at the entrance to Facebook's corporate headquarters location in Menlo Park, California on March 21, 2018. Facebook chief Mark Zuckerberg vowed on March 21 to "step up" to fix problems at the social media giant, as it fights a snowballing scandal over the hijacking of personal data from millions of its users. / AFP PHOTO / JOSH EDELSON
Vágólapra másolva!
A majdnem egy éve tartó botrány után a Facebook szeretné visszanyerni felhasználói bizalmát, ezért a New York-i karácsonyi vásáron forró csokit, illetve biztonsági tanácsokat osztogatnak, méghozzá ingyen.
Vágólapra másolva!

A forró csokiban ráadásul a mályvacukor a cég logóját ábrázolta, azonban csak egy napig lehetett kapni. Ez a nap azonban elég volt ahhoz, hogy a cég meghívja a médiát, és segítsen a felhasználóinak megérteni az adatvédelmi beállításokat.

Illusztráció Forrás: AFP/Josh Edelson

Erin Egan, a Facebook vezető adatvédelmi szakembere elmondta, hogy a kezdeményezéssel lehetőségük adódott személyesen is megismerkedni sok felhasználóval, ráadásul abban is segítettek, ha valaki törölni szerette volna felhasználói fiókját.

A cég életében a 2018-as év volt az, amely a legnagyobb kihívásokat hozta.

Még mindig vizsgálják, miképpen is vett részt a cég a 2016-os elnökválasztás körüli hacker támadásokban, valamint márciusban kipattant a Cambridge Analytica botrány is. Továbbá a Facebook történetében a legnagyobb részvényárfolyam vesztés is idén történt.

A cég a jövőben több ilyen egynapos alkalmat tervez, mind az USA-ban, mind pedig Európában.

A látogatók egyébként hasznosnak találták a Facebook kezdeményezését.