Nem talált szabálytalanságot a Renault belső ellenőrzése

Carlos Ghosn
Carlos Ghosn, CEO of Renault-Nissan, answers questions from journalists on the collaboration between Daimler and Nissan-Renault at a press conference during the Paris Motor Show (Mondial de l'Automobile) in Paris, France, 30 September 2016. Photo: ULI DECK/dpa | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Nem talált szabálytalanságokat Carlos Ghosn elnök-vezérigazgató javadalmazásában a felügyelőbizottság megbízásából a Renault autógyárnál elvégzett belső ellenőrzés – jelentette be az autóipari konszern.
Vágólapra másolva!

A japán hatóságok a japán értékpapír-felügyeletnek a

Nissan által 2015 óta benyújtott jelentéseiben személyes jövedelmének valótlan szerepeltetése miatt emeltek vádat

a hét elején a Renault-Nissan-Mitsubishi autóipari együttműködés három héttel ezelőtt letartóztatott első embere ellen.

Carlos Ghosn, a Renault elnök-vezérigazgatója Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Uli Deck

A Nissan minden posztjáról felmentette Carlos Ghosnt a letartóztatást követően és ugyanígy járt el a Mitsubishi autógyár is.

A Renault felügyelőbizottsága viszont közvetlenül a letartóztatást követően megerősítette posztján

a "feladatának ellátásában átmenetileg akadályoztatott" vezérigazgatót és teljes hatáskörű helyettest nevezett ki "jogi ügyei tisztázásának" idejére.

A közlemény szerint 2015 és 2018 között a cégvezér javadalmazása mindenben megfelelt "a vonatkozó jogszabályoknak" és az iparágban elfogadottnak tekintett alapelveknek egyaránt.

A Renault közleménye megemlíti, hogy a felügyelőbizottság "a helyzet értékelésének a folytatására és az új fejlemények azonnali jelzésére" kérte fel a cég jogászait a Nissan által biztosított információk alapján. A közlemény kiemeli, hogy a felügyelőbizottság értékelése szerint "egyelőre nem állnak még rendelkezésre Carlos Ghosn védelmére felhasználható információk".