A csapolt söröké a főszerep adventkor is

sör koccintás Ezeknek biztos örülne a pasid karácsonyra!
Vágólapra másolva!
A sör és a tradicionális magyar gasztronómia advent idején is találkozik, a Magyar Sörgyártók Szövetsége az ünnepi időszakra szintén sörszezonként tekint. Az ágazat előrejelzése alapján a sörpiac forgalma a tavalyi évhez hasonlóan alakulhat 2018-ban is.
Vágólapra másolva!

– mutatott rá Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója a szövetség adventi sörestjén.

– tette hozzá az igazgató.

Forrás: Shutterstock

A Trade Magazin beszámolója szerint Kántor Sándor mellett Ali Rawech Szami, a Kraft Sörfőzők Egyesületének alapítója is rávilágított, hogy a fogyasztói igények egyre szélesednek, erre válaszul termék- és technológiafejlesztéssel, illetve kapacitásbővítéssel terveznek a kisüzemi főzdék.

– hangsúlyozta a sokszínűséget Ali Rawech Szami.

A hazai sörpiac 2018. évi előrejelzések alapján a tavalyihoz hasonlóan alakul majd a forgalom, 2017-ben 6,2 millióhektoliter sör fogyott.

Kántor Sándor a rendezvényen kifejtette, hogy idén ez néhány százalékkal e fölött alakulhat. A hazai, 120 millió korsó feletti éves fogyasztás túlnyomó többsége továbbra is magyar sörgyárakban és sörfőzdékben készül, maximálisan igénybe véve a meglévő gyártókapacitásokat.

– prognosztizálta az ágazat eredményeit az igazgató, aki külön szakmai örömként értékeli, hogy idén immár másodszor is együtt ünnepelnek a nagy gyártók és az új hullámos kisüzemi sörfőzdék képviselői.