Megvan, mennyit lehet keresni a Fornetti pékségekben

fornetti, redizájn, ffb, street food
Hódít a sztrítfúd
Vágólapra másolva!
Nemcsak a hazai és külföldi kiskereskedelmi láncokat, önálló üzleteket érinti a hazai munkaerőhiány. Több Fornetti pékségben is betöltetlen álláshelyek vannak. Mutatjuk, mennyit kínál új dolgozóinak a jól ismert hálózat.
Vágólapra másolva!

Az óvatos becslések szerint is, legalább tízezer kiskereskedelmi munkatárs hiányzik a hazai üzletekből. Vagyis ennyire tehető az a munkavállalói létszám, amelyet a hazai áruházak azonnal felszívnának eladóként, pénztárosként, árufeltöltőként, raktárosként. A munkaerőhiányon a cégek a bérezéssel próbálnak enyhíteni, az Origo ebben a cikkében legutóbb az Aldi 2019-es bérfejlesztéséről írt.

A Fornetti néhány üzletébe is keresnek eladókat, járt utána a Pénzcentrum.

Az egyik szentendrei egységbe bruttó 190 ezer forintért kerestek eladót, középiskolai végzettség is elég.

Több Fornetti üzlet is keres munkavállalókat Forrás: Fornetti

Egy budapesti, harmadik kerületi üzletbe szintén eladót keresnek, a hirdetés szövege szerint két műszakban kell dolgozni: hétköznap 13-17-ig és minden második szombaton reggel 5 órától 17-ig, a másik műszak pedig délelőtt 11-től 19-ig tart.

A bruttó bér a hirdetés szerint 230 ezer forint.

Az egyik nagy közösségi oldalon találtunk olyan hirdetést, amely szerint a Déli pályaudvaron lévő üzletbe keresnek embert.

"Két műszakos munkarend de ha csak délután tudsz dolgozni az se baj. 900/óra, heti fizetés"
- írták. Vagyis napi 8 munkaórával és heti 5 nap munkavégzéssel számolva, akkor hetente 36 ezer forintot lehet keresni, havonta pedig 144 ezret.