Lelassult a német gazdaság

VW, Volkswagen
Employees of German car maker Volkswagen check cars at a assembly line of the VW plant in Wolfsburg, central Germany, on October 21, 2015. Volkswagen shook Germany's powerful automobile industry with revelations in September 2015 that it had fitted 11 million of its diesel vehicles with software designed to cheat official pollution tests. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
Vágólapra másolva!
A német gazdaság teljesítménye az elemzők által várt ütemben, 1,5 százalékkal, öt éve legkisebb mértékben nőtt tavaly - közölte előzetes adatként kedden a német statisztikai hivatal (Destatis).
Vágólapra másolva!

2017-ben és 2016-ban egyaránt 2,2 százalékkal bővült a német hazai össztermék (GDP).

A Destatis kedden azt közölte, hogy tavaly a német gazdaság hajtóerejét a lakossági fogyasztás és a beruházások adták és az export veszített erejéből.

A német GDP tavaly már a kilencedik egymást követő évben nőtt.

Lelassult a német gazdaság növekedése Forrás: AFP/Odd Andersen

A Destatis közlése szerint a negyedik negyedévben az előző három hónaphoz képest a gazdaság "mérsékelten nőtt", miután a harmadik negyedévben 0,2 százalékkal zsugorodott, különösen az új emissziós mérési eljárás, a WLTP bevezetése miatt az autóiparban bekövetkezett átmeneti termeléscsökkenés okán.

A Destatis február 14-én hozza nyilvánosságra a tavalyi utolsó negyedévre vonatkozó adatokat.