Díjat kapott az OTP Bank

OTP Bank, bankfiók
OTP bankfiók
Vágólapra másolva!
18. alkalommal hirdette meg a Deloitte Magyarország a Zöld Béka Díjat, amely a nem pénzügyi jelentések készítése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalatok elismerésére szolgál Magyarországon. A független zsűri idén az OTP Bank Nyrt. jelentését ítélte a legjobbnak, ezzel bejuttatva a közép-európai döntőbe, ahol nemzetközi zsűri választja ki Közép-Európa legjobb jelentését. Ugyancsak elismerésben részesült és továbbjutott a Borsodchem Zrt. a legjobb első jelentésért.
Vágólapra másolva!

A Deloitte Magyarország a 2000-ben alapított Zöld Béka Díjjal a vállalatok környezetvédelmi és társadalmi felelősségvállalását és az ezen a területen elért eredményeiket tükröző beszámolókat ismeri el. Az országos szinten díjazott jelentések automatikusan részt vesznek a regionális versenyen is. A résztvevők az előző egy vagy két pénzügyi évet lefedő társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos, fenntarthatósági, illetve integrált jelentésekkel pályázhattak.

Az OTP Bank Nyrt. idei jelentése kapcsán a zsűri kiemelte, hogy a vállalat komplex tevékenysége átláthatóan és ésszerűen volt bemutatva jelentésében.

A fókusz a vállalatcsoport hazai működésén volt, ugyanakkor pozitívumként jelenik meg, hogy az olvasó áttekintő képet kaphat a bank régiós működéséről és szerepvállalásáról is. A BorsodChem Zrt. első jelentése pedig azért kapott különdíjat, mert az jól strukturált, áttekinthető, ágazat-specifikus, minden lényeges információt könnyen elérhető és megérthető módon tartalmaz.

– nyilatkozta a díj kapcsán Gáspár Bence, OTP Bank kommunikációs vezetője.

Forrás: MTI/Manek Attila

Az idei Zöld Béka díj odaítélése során nem volt könnyű dolga a zsűrinek, a nyertes pályázók mellett olyan, a környezetvédelem, a fenntarthatóság és a jelentéstétel mellett elkötelezett vállalatok mérették meg magukat, mint a Mol Csoport, a Heineken Hungária Zrt., a Zwack Unicum Nyrt. vagy az ALTEO Csoport. A nemzetközi trendeknek megfelelően a jelentések túlnyomó részében megjelenik és erősödik a fenntartható fejlődési célok (SDG-k) szerepe, illetve ezek üzleti, társadalmi és környezeti kapcsolódási pontjainak bemutatása.