Látványos videó az ország legnagyobb turisztikai fejlesztéséről

Fertő tó, fejlesztés,  látványterv
Vágólapra másolva!
Teljesen megújul és korszerűsödik a Fertő tó környéke az ország legnagyobb turisztikai fejlesztése során. A következő cikkben bemutatjuk a Modern Városok Program által 30 milliárd forintból megvalósuló beruházás fontosabb elemeit, amelyek között van egy látványos videó is.
Vágólapra másolva!

Létrehozni egy hosszú távon fenntartható, természeti és a térségbeli értékeket bemutató egységet, amely felpezsdíti Sopron térségének turisztikai életét – ez a célja a beruházásnak, amelynek keretében teljesen megújul a Fertő tó magyar szakasza - olvasható a Sopron Média cikkében.

– szögezte le Kárpáti Béla, a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

– fűzte hozzá.

A Fertő tavi fejlesztések látványterve Forrás: Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.

A projekt mögött többéves hatósági ügymenet áll. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a beruházási terület a határon fekszik, ráadásul Natura2000-es természetvédelmi terület.

– részletezte Kárpáti Béla. 2018 decemberében elkezdődtek a területen az előkészítési munkálatok, a fakitermelések és a nádaratás. Ennek köszönhetően a mélyépítéssel járó, összetettebb munkálatok már 2019 májusában elindulhatnak.

A projekt több társadalmi csoportot is érint: a horgásztársadalmat, a vitorlásokat és szörfösöket, a területen bérleti vagy egyéb jogviszonnyal rendelkezőket, valamint a kirándulókat és a környék lakóit is.

– hangsúlyozta a vezérigazgató.

Egyebek között kétsávosra bővítik a bekötőutat és gyalogutat, illetve egy elkerített kerékpárutat építenek mellé. Ötszáz fős csónakkikötőt létesítenek, amely szükség esetén bővíthető.

A vezérigazgató szerint idén nem érdemes nagyobb fürdőzéseket tervezni a Fertő tó partjára.

– hangsúlyozta Kárpáti Béla.

A sétahajózás esete a legnehezebb kérdések közé tartozik. Ez egy szervezett üzleti tevékenység, a tavaly is hajóztató társaságok szerződései jelenleg felmondás alatt állnak. A pihenő azonban nem lesz tartós, ugyanis az öböl modern kikötővel is bővül majd, így a sétahajózás számára is új lehetőségek nyílnak majd meg.