Olyan bejelentést tett a DM, aminek csak örülni lehet

drogerie markt , DM
The logo of Drogerie Markt (DM) is seen in the Munich pedestrian zone. (Photo by Alexander Pohl/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az egyszer használatos műanyag táskák utolsó darabjait is száműzi boltjaiból a dm 2019. januártól - írja honlapján a drogérialánc. Az üzletekben egyéb alternatívákat kínálnak a vásárlóknak, s arra buzdítják őket, hogy minden vásárláskor vigyék magukkal saját bevásárlótáskáikat.
Vágólapra másolva!

A műanyag bevásárlótáskák a figyelem középpontjába kerültek az utóbbi években, a tengerekben úszó szeméthegyek képei bejárták a világot. A műanyag zacskók visszaszorításának terén a dm már eddig is több fontos lépést tett: az ingyenes szatyrokat két lépésben megszüntette, 2011-ben a nagyméretű, tavaly a kisméretű ingyenes táskái is eltűntek.

2019 januárjától pedig nem lesznek elérhetők az üzletekben a megvásárolható műanyag, egyszer használatos táskák sem.

Az üzletlánc alternatívaként papírtáskát ajánl a vásárlóknak, amelynek árát januártól csökkentik, illetve többször használatos pamuttáskát és a nagy teherbírású permanent táskákat kínálnak.

A pamuttáskákra való áttérést ösztönzi a vállalat azzal is, hogy az elhasználódott darabokat szimbolikus 1 forintért újra cserélik a boltokban.

A papírtáskába kialakításának köszönhetően strapabíró.

Fontos bejelentést tett a magyar dm-lánc Forrás: AFP/NurPhoto/Alexander Pohl

Újrahasznosított papírból készül, előállítása környezetkímélő, s mivel komposztálható, bio hulladék gyűjtésére is alkalmas. Később a táska ismét visszakerülhet az újra hasznosítási körforgásba.

A nagy teherbírású permanent táska 80 százalékban újrahasznosított műanyagból áll, 100 százalékban újra visszavezethető az újrahasznosítás folyamatába.

Két méretben kapható és a dm márkáihoz illő, design-elemek díszítik.

A vállalat azt közöltek: gazdasági közösségként kiemelt területként kezeli a környezettudatosságot, döntési folyamataiban fontos szerepe van a fenntarthatóságnak, és a tudatos vásárlói magatartás segítésének. Papír csomagolásainak nagy részét újrahasznosított vagy FSC minősítésűre cserélte a vállalat, a termékeken zöld lóhere szimbólum segít tájékozódni a vásárlóknak a termék jellemzőiről. Új receptúrák segítségével sikerült elérni, hogy a saját márkás termékek ma már szinte egyáltalán nem tartalmaznak nem feloldható mikrorészecskéket („mikroműanyagot").