Óriási bejelentés a Penny Markettől, több ezer embert érint a hír

Penny Market
Vágólapra másolva!
A Penny Market Kft.-nél az előző évhez hasonlóan idén is 10 százalékos béremelést terveznek, a béren kívüli juttatások rendszerét is fejlesztik.
Vágólapra másolva!

A Penny Market 1996 óta van jelen az országban, 218 üzlettel, valamint 3 logisztikai központtal rendelkezik, amikben összesen több mint 4000 munkatárs dolgozik.

2019. január 1-től a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalók havonta 14 000 forint értékű, SZÉP-kártyán elérhető juttatásban részesülnek

– közölte az áruházlánc.

Két számjegyű idei dolgozói béremelést jelentett be a Penny Market Forrás: Penny Market

Az Auchan Retail Magyarország korábban arról tájékoztatott, hogy jelentős mértékben nő a nem vezető beosztású munkatársak alapbére, amelyhez emelkedő prémiumok és béren kívüli juttatások is tartoznak. Utóbbi a teljes munkaidőben dolgozóknál idén eléri a bruttó 91 ezer forintot.

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. összesen 7,5 milliárd forintnyi béremelést jelentett be 2019-re.

A bérmegállapodásról szóló korábbi közlemény szerint a legnagyobb létszámot kitevő áruházi munkakörökben, valamint a logisztikai központokban a kezdő alapbér minimuma havi bruttó 220 ezer forintra nőtt. Vásárlói kedvezményt a Spar is kínál, emellett továbbra is biztosítja alkalmazottai számára a 13. havi juttatást és a hűségprogramot. Utóbbi évi 100 ezer forintról 120 ezer forintra nőtt, így havonta bruttó 10 ezer forint bérkiegészítést jelent, SZÉP-kártyára pedig a munkaviszony kezdetétől függően 40 és 100 ezer forint juttatást utalnak.

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. korábbi közleménye szerint a társaság 10,88 százalékkal emeli a heti 40 órás munkaidőben dolgozó, kezdő pénztáros és logisztikai alkalmazottak fizetését

Az így havi 301 900 forintra nő.