A 3D-s nyomtatók mára teljesen átformálták a gyártást az iparban

3D-s bionyomtató
BIOPRINTING Photo documentary on bioprinting. Zurich University of Applied Sciences (ZHAW) is working with a bioprinter from regenHU to produce different human tissues. Bioprinting allows three dimensional tissue production in a fast and controlled manner by the precise positioning of primary cells, biomaterials and growth factors. Thereby, bioprinted tissues simulate the complex in vivo situation of our body. Tissues are produced in a layer by layer mode by alternating photopolymerized bioink and cells. Before using for substance testing the tissue are matured in a cell culture environment. In future, printed tissues could reduce animal experiments in drug development and foster regenerative medicine. AMELIE-BENOIST / BSIP
Vágólapra másolva!
A Desktop Metal vállalat újabb 160 millió dollárnyi tőkét gyűjtött. A cég a 3D-s nyomtatók gyártására szakosodott és jelenleg már a 1,5 milliárd dollárt is meghaladja az unikornis becsült értéke. A 3D nyomtatás nagyon sok területen alkalmazható, köztük az autóiparban, az építőiparban, de még az egészségügyben is.
Vágólapra másolva!

A Desktop Metal több vállalatnak is felkeltette a figyelmét. A befektetőik között van a Panasonic és a Ford is, valamint a 110 milliárd dolláros bevételt generáló Koch Industries alvállalata, a Koch Disruptive Technologies.

A Desktop Metal célja, hogy ellássák a világ gyárait 3D nyomtatókkal.

A technológia legnagyobb nyertese az autóipar lehet, hiszen ezzel az eljárással sokkal hatékonyabban lehet olyan alkatrészeket tervezni, valamint előállítani, amelyeket tradicionális módszerekkel nem lehetne.

illusztráció Forrás: AFP/BSIP/Amelie-Benoist

A Koch befektetése azért is fontos, mert ezzel a cégnek kapcsolata lesz az olyan csomagolóiparban tevékenykedő óriásokkal, mint a Georgia-Pacific és a Molex.

A Desktop Metal vezérigazgatója a Forbes-nak adott interjújában elmondta, hogy a mostani tőkegyűjtés az utolsó volt,

ezt már a tőzsdére lépés követi, amelynek viszont még nincs pontos dátuma. Ugyan a 3D-s nyomtatók piaca még viszonylag kicsi, de gyorsan növekszik.

A Desktop Metal tavaly nyárig már 120 millió dollárnyi megrendelést kapott (nyáron zárul náluk a pénzügyi év), az idei évben pedig 100 millió dollárt meghaladó bevételre számítanak.