Hivatalos: kilenc Tesco elektronikai üzletágát viheti a Media Markt

Nowy Sacz, Poland - 15 May 2017: Sign of a Media Markt store on the blue sky. Mediamarkt is a German chain of stores selling consumer electronics with numerous branches throughout Europe and Asia
Vágólapra másolva!
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy nem jár káros versenyhatásokkal a Media Markt irányításszerzése egyes Tesco áruházak elektronikai üzletága felett – írja a hivatal az Origóhoz eljuttatott közleményében.
Vágólapra másolva!

A tranzakciót követően a Media Markt Retail Cooperation Kereskedelmi Kft. 9 helyszínen (Budapest, Veszprém, Sopron, Baja, Esztergom, Szekszárd, Dunaújváros, Kaposvár, Tatabánya) üzemeltethet eladótéren belüli (úgynevezett shop-in-shop), szakosított, műszaki fogyasztási cikkeket árusító üzletet a Tesco-Global Áruházak Zrt. értékesítési helyszínein belül.

Kilenc Tesco elektronikai üzletágát viheti a Media Markt, miután a GVH rábólintott a tranzakcióra Forrás: Shutterstock

A GVH országosan, illetve a települések vonatkozásában is vizsgálta az összefonódás lehetséges versenyhatásait a műszaki fogyasztási cikkek kiskereskedelmi értékesítésének piacán, így a hatóság megkeresett számos, a magyar piacon jelen lévő versenytársat is.

Az elemzés eredményeként a Hivatal arra a következtetésre jutott, hogy az összefonódás által a piaci koncentráció csekély, a versenyt nem veszélyeztető mértékben változik, országosan és lokálisan egyaránt.

Döntésében a GVH mérlegelte a tranzakció várható előnyeit is, különös tekintettel a fogyasztókat érintő kedvező hatásokra (pl. a termékválaszték bővülése, az ügyfélkiszolgálás minőségének javulása).