Megszűnhetnek munkahelyek a Tescónál?

Tesco
Győr, 2017. szeptember 8. A győri Tesco hipermarket áruház 2017. szeptember 8-án. Az áruházlánc sajtóosztályának tájékoztatás szerint az áruházak többsége a dolgozók egy részének sztrájkja ellenére továbbra is nyitva tart. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
A Tesco nem számít munkahelyek megszűnésére annak kapcsán, hogy kilenc áruházban bezárják a műszaki osztályt és helyükre a Media Markt elektronikai áruházlánc által kialakított árusítóhelyek kerülnek – ismerteti írásában a Magyar Idők.
Vágólapra másolva!

– közölte a Magyar Idők megkeresésére a Tesco Globál Áruházak Zrt. azzal kapcsolatban, hogy pénteken a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) azt közölte: nem jár káros versenyhatásokkal a Media Markt irányításszerzése egyes Tesco áruházak elektronikai üzletága felett. Ez azt jelenti, hogy

a Media Markt Retail Cooperation Kereskedelmi Kft. a jövőben kilenc helyszínen (Budapest, Veszprém, Sopron, Baja, Esztergom, Szekszárd, Dunaújváros, Kaposvár, Tatabánya) üzemeltethet eladótéren belül kialakított, műszaki fogyasztási cikkeket árusító üzletet a Tesco áruházakban.

A multinacionális cég úgy fogalmazott: örülnek, hogy a GVH jóváhagyta a partnerségi együttműködést, mert ez lehetővé teszi számukra, hogy a Media Markttal közösen a vásárlóknak szélesebb, megfizethető árú, minőségi elektronikai eszközkínálatot biztosítsanak. Azt azonban nem árulta el a Tesco, hogy az üzleteken belül más cég által kialakított árusítóhelyek mekkora területcsökkenéssel járnak számukra, holott a fúzióval értelemszerűen szűkül a legnagyobb piaci szereplő részesedése a műszaki fogyasztási eszközök kereskedelmében.

Szakszervezeti körökből a Magyar Idők úgy értesült, a kínálat szűkítését a munkaerőhiány idézte elő, mivel a műszaki eszközök értékesítéséhez szakképzettség szükséges, márpedig a kiskereskedelemben a képzett eladókból van a legnagyobb hiány.

A láncnál az utóbbi időben egyre szűkült ez a termékkínálat, ám azokban az üzletekben, ahol még külön műszaki osztály üzemel, megszűnik az ott dolgozók aktuális megbízatása.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Szakszervezeti körökből a Magyar Idők úgy értesült, hogy a kínálat szűkítését a munkaerőhiány idézte elő, mivel a műszaki eszközök értékesítéséhez szakképzettség szükséges, márpedig a kiskereskedelemben a képzett eladókból van a legnagyobb hiány.

A láncnál az utóbbi időben egyre szűkült ez a termékkínálat, ám azokban az üzletekben, ahol még külön műszaki osztály üzemel, megszűnik az ott dolgozók aktuális megbízatása.