Új kólával jön ki a Pepsi

népszerű márkák galéria, pepsi
SAN FRANCISCO, CA - JUNE 10: Water droplets cling to a bottle of Pepsi that sits in a cooler of a food truck on June 10, 2015 in San Francisco, California. The San Francisco board of supervisors has approved an ordinance that would require warning labels to be placed on advertisements for soda and sugary drinks to alert consumers of the risk of obesity, diabetes and tooth decay. The ordinance would also ban advertising of sugary drinks on city-owned property. If San Francisco mayor Ed Lee approves the measure, the law would be the first of its kind in the nation. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Már eddig is számos olyan terméket lehetett kapni, amely nitrogénnel volt dúsítva szén-dioxid helyett, ám az eddig inkább csak különlegességnek számító eljárást most az egyik legismertebb kólában is hamarosan megízlelhetjük – foglalja össze a The Takeout.
Vágólapra másolva!

Az ír Arthur Guiness sör már 1959 óta alkalmazza a nitrogénes eljárást híres, fekete sörében.

Illusztráció Forrás: AFP/Getty Images/Justin Sullivan

Az amerikai PepsiCo pedig már gőzerővel dolgozik egy hasonló megoldáson, mivel a szén-dioxid enyhe savassága miatt felerősíti a keserű ízt, míg a nitrogén inkább az édes ízt erősíti fel.

Ráadásul állítólag a nitrogénes italok sokkal krémesebb és lágyabb textúrát hagynak a szájban.

Ugyanakkor még nem tisztázott, mikor is debütál a nitrogénnel dúsított Pepsi, de a cég csütörtökön bejelentette, hogy a hagyományos és a vaníliás kólájában lesz elsőként elérhető.

Howard Telford, az Euromonitor üdítőital-részlegének vezetője szerint az új termék kísérlet az amerikai cég részéről, hogy egy sokkal kifinomultabb és érdekesebb, prémiumkategóriás italt mutasson be a fogyasztóinak.