A Sony történelmet írt, még soha nem tett ilyet a cég

népszerű márkák galéria, sony
A logo of Japan's Sony Corporation is displayed at its headquarters in Tokyo on May 14, 2014. Sony on May 14 booked a 1.26 billion USD annual loss and warned of another shortfall this year, blaming costs tied to its exit from the personal computer business as it undergoes a painful restructuring. AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI (Photo by KAZUHIRO NOGI / AFP)
Vágólapra másolva!
A Sony nemrég felhívta a befektetők figyelmét arra, hogy 910 millió dollár értékben vásárolnak vissza részvényeket. A történelmi bejelentést követően a cég értékpapírjainak árfolyama 5 százalékot emelkedett.
Vágólapra másolva!

A részvény visszavásárlásnak több oka is lehet, köztük például a tőkebefektetési költségek csökkentése, a szükségtelen pénztartalékok felhalmozása, valamint a részvény pillanatnyi alulértékeltségének kihasználása, de egyben lehet annak is a jele, hogy egy vállalat jól teljesít.

A Sony fennállása során most először vásárol vissza részvényeket 910 millió dollár értékben a befektetőitől. A folyamat március 22-én zárul le és az összes részvény 2,36 százaléka kerül majd vissza a Sony tulajdonába.

illusztráció Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

A sajtó munkatársainak a Sony képviselője elmondta, hogy a vállalat pénzügyi helyzete javult annyira, hogy megengedhetik maguknak a részvény-visszavásárlást. Hozzátette, hogy jelenleg több fronton is jól teljesít a cég, hiszen a zeneiparban, a videojátékok piacán és a szórakoztatóiparban is komoly szereplő.

Pedig egyáltalán nem volt jó hete a Sony-nak, miután a vállalat vártnál gyengébb negyedéves jelentést tett közzé és emiatt 17 százalékot zuhant a részvényei árfolyama.

A bejelentést követően viszont ismét erősödésnek indult és 5 százalékot emelkedett. Csütörtökön egyébként a japán SoftBank Group is tájékoztatta befektetőit arról, hogy rekordmennyiségben vásárolnak vissza részvényeket. A Softbank árfolyama akkor 17 százalékot emelkedett.