Az Uberrel mostantól már hajótaxit is lehet bérelni

Uber
--FILE--A man uses the taxi-hailing app Uber on his smartphone in Beijing, China, 13 May 2015. Uber Technologies Inc is leading a charm offensive in China even as the controversial US ride-hailing app valued at $40 billion battles with raids on its offices and a crackdown on its drivers deemed to be operating illegally. Speaking at a technology conference in southern China, CEO Travis Kalanick called on local governments and leaders to work in collaboration with Uber. "Everything we do is focused on making cities better. The benefits come to cities when Uber works with local government and local leaders to make this progress a reality," he said, noting that Uber had created over 60,000 jobs across China just in April. People with knowledge of the matter said Uber has been actively trying to forge closer ties with local governments in China in a bid to fend off protests by local taxi firms, raids on its offices and well-connected local rivals.
Vágólapra másolva!
A világ egyik legnépesebb városában az Uber teljesen új megoldással rukkolt elő a személyszállításban. A közösségi fuvarmegosztó Uber Boat néven mutatta be legújabb szolgáltatását Mumbaiban, Indiában.
Vágólapra másolva!

Az Uber felhasználói mostantól hajókat és motorcsónakokat is bérelhetnek az indiai nagyvárosban. A legolcsóbb, hat személyes csónak 80 dollárba fog kerülni egy fuvar erejéig, a legdrágább tíz személyes pedig 132 dollárba.

A vállalat közölte azt is, hogy egyéni ülések foglalására nem lesz lehetőség, az utasok csak a teljes hajót bérelhetik ki.

Prabhjeet Singh, az Uber indiai vezetője elmondta, hogy a vállalat célja egy olyan platform létrehozása, amely különböző igényeket képes kiszolgálni szerte a világon. Hozzátette, hogy az Uber Boats indításával már a város vizeit is tudják használni közlekedési célokra, ebben pedig óriási lehetőség rejlik.

illusztráció Forrás: Imaginechina/Wei Yao

Mumbai az első város Indiában, amelynek saját hajós szolgáltatása lesz, ráadásul ez jelenleg az Uber legnagyobb piaca Ázsiában. Az Uber Boats egyébként már működik Horvátországban és Törökországban, illetve rövid időre más városokban is elérhető volt, többek között Kijevben, Baltimore-ban, Bostonban, Kairóban és a filmfesztivál alatt Cannes-ban.

Az Uber Boats jelenleg még meglehetősen kevés hajóval üzemel Mumbaiban, viszont a cég szerint hamarosan bővítik a kínálatot.

A Boston Consulting Group becslései szerint az olyan indiai városok, mint Mumbai, Új Delhi, Bengalor és Kolkata évente 22 milliárd dollárt veszít a közlekedési dugók miatt. Az utazóknak átlagosan másfél órával több időbe telik eljutniuk valahova, mint a többi ázsiai nagyvárosban.