Emelkednek a bérek a Dunaferrnél is, mutatjuk, mennyivel

Dunaferr, Dunai Vasmű
Vágólapra másolva!
2018 után, idén újra két számjegyű béremelés lesz a Dunaferr vas- és acélkohászati vállalatcsoportnál. A szakszervezetekkel aláírt bérfejlesztési megállapodásnak megfelelően a dolgozók bére idén átlagosan 13 százalékkal emelkedik – olvasható a társaság közleményében.
Vágólapra másolva!

A vállalat vezetése bejelentette, hogy az elmúlt években megvalósult termelési volumennövekedés komoly bérfejlesztésre ad lehetőséget 2019-ben is.

– mondta el Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr Zrt. cégvezetője.

A béremelés kapcsán a cégvezető hozzátette:

2019-ben a maximális termelési volumen rekordértékű, évi 2 millió tonnára történő felfuttatása mellett, a kombinát különböző minőségi kritériumok elérését tűzi ki célul, ami lehetővé teszi az új acélpiaci szegmensekbe való belépést.

Fotó: Pályi Zsófia - Origo

A 2019-es bérmegállapodás részletei a következők:
2019. január 01-i hatállyal átlagosan 13 százalékkal emelkednek az alapbérek a Kollektív Szerződés hatálya alá tartozó Dunaferres társaságoknál. Az alapbérfejlesztés elemei az alábbiak:

  • Alanyi jogon minden munkavállaló 25.000 Ft/fő/hó alapbérfejlesztésben részesül.
  • A fentieken túl további átlagosan 6,25 százalékos differenciált bérfejlesztés is lesz.
  • A béren felüli juttatások területén a munkáltató részben kompenzálja a személyi jövedelemadó változásból eredő, a munkavállalókat terhelő többletadóterheket.
  • A béren felüli juttatások (önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulás, önkéntes egészségpénztári hozzájárulás, a megszüntetett étkezési utalvány helyett év végi pulykapénz bevezetése, iskolakezdési támogatás biztosítása, törzsgárda jutalom folyósítása) az átlagos 13 százalékos alapbérfejlesztés mértékével emelkednek.

Az ISD Dunaferr a hazai ipar egyik legjelentősebb vállalata, és Dunaújváros régiójában a legnagyobb foglalkoztató. Munkavállalóinak száma meghaladja az ötezret, és alvállalkozói hálózatán keresztül több mint 12 ezer ember megélhetését biztosítja.