Tíz éve nem hozott ilyen gyenge számokat a Coca-Cola

alumínium doboz
Cans of fizzy drinks including Coca Cola Zero, Fanta, Dr Pepper and Pespsi Max are seen on a shelf in a convenience store in Birkenhead, north-west England on November 20, 2017. Britain's Chancellor of the Exchequer Philip Hammond is set to announce the Government's annual budget on November 22. / AFP PHOTO / Paul ELLIS
Vágólapra másolva!
Az amerikai Coca-Cola kiábrándító előrejelzést adott idei nyereségelvárásáról: a cég szerint 4 százalék nyereségnövekedés várható csupán, amit a gazdasági növekedés lassulásával, az erős dollárral, valamint a politikai bizonytalansággal magyaráz – áll a CNN oldalán.
Vágólapra másolva!

A bejelentés után a cég részvénye nyolc százalékot esett, 2008 októbere óta nem szerepelt ilyen gyengén a tőzsdén.

Illusztráció Forrás: AFP/Paul Ellis

A globális vállalatok, mint például a McDonald's is figyelmeztet a brexit körüli bizonytalanság negatív következményeire, továbbá az amerikai-kínai kereskedelemi tárgyalások szünetelése is befolyásolja a nagyvállalatok bevételi előrejelzését.

James Quincey vezérigazgató csütörtökön ismertette az előrejelzéseket, és a befektetők megvitatták a negyedik negyedévi és a teljes 2019-es évre vonatkozó nyereséget is.

A Coca-Cola árbevétele tíz százalékkal 31,9 milliárd dollárra csökkent a tavalyi éves jelentés szerint.

Illusztráció Forrás: AFP/Eric Piermont

A cég kínálatbővítést hajt végre, mivel számos fogyasztó kerüli a cukros üdítőitalokat, és inkább az alacsony cukor- és kalóriatartalmú italokat kedveli.

A vezérigazgató elmondta, hogy a cukormentes termékeik különösen sikeresek voltak 2018-ban.

És már narancs-vanília ízű kólát is találnak a fogyasztók a boltok polcain.

Ráadásul tavaly a Coca-Cola bejelentette, hogy felvásárolja a brit rendelkező Costa Coffeet, továbbá saját fejlesztésű energiaital piacra dobását is tervezi, hogy felvegye a versenyt a Pepsi Gatorade márkájával.