Szingapúrban már önvezető óriásbuszokat tesztelnek

F1 - SINGAPORE GRAND PRIX 2018 Auto CAR F1 formula 1 FORMULE 1 FORMULE UN GRAND PRIX Motorsport RACE SEPTEMBER SEPTEMBRE SINGAPOUR WORLD CHAMPIONSHIP
The city skyline and the track during the 2018 Formula One World Championship, Singapore Grand Prix from September 13 to 16 in Singapour - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
A Volvo megkezdi önvezető elektromos buszainak tesztelését Szingapúrban, hogy ezzel is elősegítse a városállam korábbi döntését, aminek nyomán a jövőben száműznék a vezetőket a tömegközlekedési járművekből.
Vágólapra másolva!

A nagyobb távolságok megtételére is alkalmas, 80 fő szállítására képes elektromos buszok a Nanyang Műszaki Egyetem campusán közlekednek majd, mielőtt a város központjában is kipróbálják azokat.

A svéd Volvo első elektromos önvezető buszának elindulása "fontos mérföldkő az iparágban" - mondta Hakan Agnevall, a cég buszos üzletágának vezetője. Hozzátette: minden abba az irányba mutat, hogy a közlekedésben az önvezető járművek kora felé tartunk.

A szingapúri önvezető buszról alább tekinthető meg egy video:

Szingapúr korábban kihirdette célját:

2022-re önvezető buszokkal kívánják megoldani a tömegközlekedést a városközponton kívüli három közlekedési zónában a csúcsidőszakokon kívül.

Ezért a városállam felépített egy mini-települést is tesztpályának, ahol valós közlekedési környezetet képesek szimulálni az önvezető járműveket fejlesztő cégek számára, jelzőlámpákkal, buszmegállókkal és gyalogátkelőkkel - írja a Bloomberg.