2700 tonna terméket adományozott a SPAR, mutatjuk, kik kapták

Spar
Budapest, 2016. szeptember 7. A Spar 100. franchise üzlete Zuglóban, az Ungvár utcában 2016. szeptember 7-én, a boltnyitás előtt. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Az áruházlánc nyolc éve egyedülálló adományprogrammal segíti a magyarországi állatparkok és menhelyek, valamint vadasparkok nélkülözhetetlen állatmentő és gondozó munkáját – írja közleményében SPAR.
Vágólapra másolva!

A vállalat üzletei egész évben száraz- és konzerveledelt biztosítottak az Országos Állatvédőrség Alapítvány négylábú védenceinek ellátásához is.

A SPAR Magyarország 2011-ben hívta életre új adományozási programját a hazai állatvédelmi szervezetek támogatása céljából. A cégcsoport a szupermarketekben és a hipermarketekben feleslegessé vált, kereskedelmi forgalomba nem hozható vagy onnan kivont termékeket olyan szervezeteknek, egyesületeknek, állatkerteknek vagy vadasparkoknak ajánlja fel, amelyek állatok gondozásával és megmentésével foglalkoznak.

Illusztráció Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az akcióban részt vesz valamennyi áruház, melynek vonzáskörzetében egy ilyen profilú, megfelelő engedélyekkel rendelkező szervezet vagy intézmény működik, és szívesen veszi a hús-, húskészítmény-, tejtermék-, zöldség-gyümölcs- és pékárutermékeket takarmányozás céljából.

A tavalyi esztendőben a SPAR 2.725 tonna takarmánycélú és a gondozás során jól hasznosítható terméket juttatott el a szervezeteknek és intézményeknek.

A zömmel takarmányadományokon túl a vállalat olyan egyéb termékekkel is segíti az állatvédők munkáját, amiknek nagy hasznát veszik a mindennapi ellátás során a közel 120 partnerszervezet szakértő és lelkes gondozói. Feladatellátáshoz így kapott hatékony segítséget, mások mellett, az Állatorvostudományi Egyetem, a Gyulai Állatvédő Egyesület, a Rex Kutyaotthon Alapítvány és a Szegedi Vadaspark Nonprofit Kft. is.

Illusztráció Forrás: Farkas Marton @ Colorcam

„A SPAR Magyarország kötelezettségének érzi, hogy minél többet tegyen az állatokért. Örömmel tölt el bennünket, hogy a vállalatnak a kezdeményezésben tavaly részt vevő 309 üzlete 2.725 tonna termékkel támogatta a magyar állatvédők fontos tevékenységét” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

Az Országos Állatvédőrség Alapítvány munkatársai és patronáltjaik tavaly 15.700 kilogramm száraz állateledelt és csaknem 7.000 doboz konzervet gyűjtöttek a kutyáknak és macskáknak az áruházlánc üzleteiben. Ez nagyban megkönnyítette több mint 20 állatvédelmi szervezet működését és számos gazdátlan kisállat életét. A partnerség 2013-ban indult az Országos Állatvédőrség Alapítvány és a SPAR között, a szervezet kimutatásai szerint évről évre nő a gyűjtött eledelek mennyisége. Az áruházlánccal közös állateledel-gyűjtés azért is segítséget jelent a társult szervezeteknek, mert a támogatásnak köszönhetően az élelmezéssel járó kiadások egy részét orvosi ellátásra, eszközvásárlásra és telephelyfejlesztésre tudják fordítani.