Csalók élnek vissza az egyik szolgáltató nevével

adathalászat
Computer hacker, conceptual image.
Vágólapra másolva!
Megtévesztő levelekkel próbálnak érzékeny ügyféladatokhoz jutni csalók, akik az E.ON szolgáltató nevét használják fel adathalász e-mailjeikben.
Vágólapra másolva!

Újra felbukkantak azok az adathalász levelek, amelyek küldői az E.ON nevében próbálnak érzékeny ügyféladatokhoz jutni - értesült arról az Origo.

Az újabb támadás azért veszélyes, mert a csalók megtévesztő, professzionálisan szerkesztett leveleket küldenek a szolgáltató nevében, amelyeket számos levelezőrendszer szűrője nem érzékel kártékonynak, így a beérkező üzenetek közé kerülnek, a "Spam" mappa helyett.

Azért is érdemes figyelni, mert a levél szövegezése nagyjából megfelel a magyar nyelv szabályainak,

így az adathalász levél még inkább a hitelesség látszatát keltheti.

Mutatjuk, hogyan néz ki a levél:

Ez egy megtévesztő, adathalász e-mail, a benne lévő linkekre nem ajánlott kattintani Forrás: Origo

A levélben olyan hivatkozásokat helyeztek el a csalók, amelyek egy profi módon szerkesztett oldalra mutatnak.

Ha ilyen levelet kap, a hivatkozásokat ne nyissa meg, vagy ha megtette, ne adjon meg a megnyíló oldalakon semmilyen adatot!

Arról, hogy adathalász levéllel van dolga, könnyen meggyőződhet úgy, ha ellenőrzi a feladó e-mail címét. Ha azt megtekinti, láthatja, hogy az nem a vállalattól érkezett. Ugyanígy árulkodók annak az oldalnak a címei (hivatkozások), melyeket megnyitva a csalók az adatok megadását várják.

Ha ilyen levelet kap, azt azonnal törölje, és lehetőség szerint utána elektronikus postafiókjának "Szemét" mappáját is ürítse.