Idén is meghirdette különleges programját az egyik népszerű hazai áruházlánc

tesco
tesco
Vágólapra másolva!
Immár 11. alkalommal indítja el a Tesco „Ön választ, mi segítünk" pályázati programját a helyi közösségi kezdeményezések támogatására. A program eddigi fordulóiban az áruházlánc mintegy 1400 környezetszépítő, oktatási és képesség-fejlesztési, illetve egészséges életmódra ösztönző kezdeményezés megvalósításához járult hozzá - olvasható a társaság közleményében.
Vágólapra másolva!

A mostani fordulóban a Tesco további mintegy 180 pályázatot fog támogatni összesen 42 millió forinttal. A legkreatívabb, leginnovatívabb pályázat ezúttal is 400 ezer forintos különdíjban részesül. A jelentkezéseket május 13-ig lehet leadni a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon keresztül.

Az idén is meghirdette helyi közösségeket támogató pályázatát az áruházlánc Forrás: Tesco

A Tesco szeretne minél többet visszaadni azoknak a közösségeknek, ahol vásárlói és munkatársai élnek, ezért is hívta életre 2016-ban „Ön választ, mi segítünk" pályázati programját. Az áruházlánc idén immár 11. alkalommal írta ki a pályázatot, amelyre olyan helyi szervezetek, baráti közösségek, alapítvánnyal nem rendelkező bölcsődék, óvodák és iskolák, továbbá nonprofit kis- és középvállalkozások, társasházak és lakásszövetkezetek jelentkezését várja, akik kezdeményezésükkel a helyi közösség életének fejlődéséhez szeretnének hozzájárulni. Legyen az akár egy közös tér felújítása, állatvédelmi, művészeti, hagyományőrző, edukációs, környezetvédelmi vagy terápiás, esetleg jótékonysági program a rászorulók megsegítésére.

A Tesco eddig közel 365 millió forintot fordított mintegy 1400 pályázat támogatására, így olyan egyedi ötletek is valóra válhattak, mint a lovagkort felelevenítő gyerektábor, stresszkezeléssel foglalkozó tanórák, mozgáskorlátozottak részvételével zajló főzőverseny, vagy az alternatív oktatást lehetővé tévő rock-, kórház- és szabadtéri suli.

Illusztráció Forrás: Tesco

A beérkezett pályázatokat ezúttal is az Effekteam Egyesület független szakértői bírálják el, valamint választják ki, hogy mely kezdeményezések juthatnak tovább az áruházi szavazási szakaszba. Ezt követően,

2022. július 1. és augusztus 7. között a Tesco vásárlói voksaikkal dönthetnek arról, hogy melyik kezdeményezés kapja a 400 ezer, a 200 ezer, valamint a 100 ezer forintos támogatást.


A független szakértők szakmai szempontok (kidolgozottság, innovativitás, kreativitás és fenntarthatóság) alapján egy pályázót további 400 ezer forint különdíjra javasolnak, amelynek nyertesét a szavazási időszak elindulásával egyidőben hirdeti ki a Tesco. A pályázati téma kiválasztásánál és az anyag összeállításánál ezért érdemes figyelembe venni ezt a plusz támogatási lehetőséget is.