"A felvételi beszélgetésen percek alatt átfutottak rajtam!"

2002.08.14. 11:22

"Titkárnőként dolgozom, amióta csak leérettségiztem - éppen 15 éve -, de folyamatosan továbbképzem magam, nyelvet tanulok, számítógépes tanfolyamra is jártam, és egy számviteli gyorstalpalót is elvégeztem. Persze hiába, a munkahelyemen beskatulyáztak, nálam fiatalabbakat helyeznek fölém, engem meg alulfizetnek. Szóval, váltani szeretnék. Olvastam egy hirdetést, ügyviteli munkatársat keresnek, aki pénzügyi munkakörben is járatos, és titkársági feladatokat is képes ellátni. Gondoltam, ez éppen nekem való, és elküldtem az önéletrajzomat. És képzelje: behívtak felvételi beszélgetésre! Nagyon örültem, de ott sajnos csalódás ért. Tizenketten várakoztunk egy előszobában, egyébként kellemes körülmények között. Mindenki nagyon kedves volt, de maga a felvételi beszélgetés csak pár percig tartott, nemcsak velem, de pár másik jelentkezővel is. Én azt gondoltam, ilyenkor alaposan meg akarnak ismerni, megtudni rólam minden lényegeset, de hát erre több idő kell, nem? Meg lehet ítélni percek alatt, hogy valaki milyen munkaerő? Önnek erről mi a véleménye?"

V.-né L. Klára (Kaposvár)

Mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy amikor abban reménykedik, hogy pályázata jól sikerült, és jelöltként beszélgetésre érdemesnek tartják, máris lásson hozzá annak megtervezéséhez, hogy már az első 5 percben hogyan keltsen magáról jó benyomást a felvételiztetőben vagy a bizottságban. Ugyanis ez az idő az, ami alatt a leendő munkáltató már egyfajta képet alakít ki a jelöltről, és ez nagyban befolyásolja az alkalmasság későbbi megítélését is. Egyfajta "színes szűrőt" jelent, amelyen keresztül a későbbiekben a jelöltet látni fogják, és az első benyomásokat, főleg ha azok negatívak, nagyon nehéz megváltoztatni. Egyébként is első benyomást csakis egyszer van módunkban kialakítani.

A különböző nemzetközi és hazai pszichológiai/viselkedéstudományi tanulmányokból az derül ki, hogy ennyi idő alatt (5 perc!) formálódik rólunk benyomás abban, akivel először találkozunk. Akár hiszik, akár nem, a laikus (tehát nem személyügyi szakemberekről vagy tanácsadóról van szó!) mindössze tíz másodperc alatt már ítéletet alkot szakmai képességeinkről, társadalmi helyzetünkről, erkölcsi felfogásunkról, intelligenciánkról stb. Az emberek figyelmét az ragadja meg elsősorban, amit látnak (öltözék, mozdulatok, testbeszéd, járásmód), másodsorban, amit hallanak, (beszédtempó, hangszín hangerő) és csak legvégül az, amit mondanak nekik.

A tapasztalatok szerint, ha a jelentkező az első találkozáskor ügyetlenül viselkedik, a leendő munkáltató tévesen bár, de más negatív tulajdonságokat is feltételez róla. S ami még nagyobb baj, esetleg nem ad neki még egy esélyt!

Ma már Magyarországon is érvényes, hogy a munkáltatók többsége abból indul ki, hogy aki láthatóan gondolt fordít már a megkereső levél, illetve az önéletrajz külalakjára, továbbá saját külsejére, megjelenésére, az általában a munkáját is precízebben, gondosabban végzi. A kutatások bebizonyították, hogy, ha az álláskereső vonzó külsejű, a leendő munkaadó hajlamosabb azt feltételezni róla, hogy intelligens, kellemes és megbízható. Mindent el kell tehát követnünk, hogy minél előnyösebb benyomást keltsünk öltözködésben, mozgásban, arckifejezésben és beszédben egyaránt.

Biztosan ön is szeretne önbizalmat sugározni, határozottnak, rátermettnek, egyszóval mindenben az adott munkakör betöltésére alkalmasnak látszani. Aki nincs kibékülve saját magával, annak nehéz lesz megoldani, hogy egyszerre legyen őszinte és szerepbe illő. Az önértékelésben fontos szerepet játszik mások visszajelzése arról, hogy milyennek látnak bennünket.

A megismerés első mozzanata a látvány, a hanghordozás, a kézfogás és az illat. Ha ez nem kedvező, lehet, hogy elmarad a folytatás. A másokban keltett benyomást akár a külső, akár a belső énkép megváltoztatásával javíthatjuk. Javaslom, kezdje kívülről, mert gyors eredményt hoz, és mert a kedvező fogadtatás visszahat a belső önértékelésre is!

Üdvözli:

Pintér Zsolt
Fejvadász és karrierszakértő
http:// www.pinter.hu

További tanácsok
Állásajánlatok

Nem hiányzik a könyvtárából?

Pintér Zsolt - Hogyan csináljunk karriert?