Lemondott a BorsodChem vezérigazgatója

2006.04.21. 17:35

Lemondott igazgatósági tagságáról Kovács F. László, a BorsodChem Rt. vezérigazgatója április 21-i hatállyal, és ezzel egyidejűleg közös megegyezéssel megszűnik munkaviszonya a társaságnál - közölte a BorsodChem pénteken.

A lemondott Kovács F. László után, a vezérigazgatói feladatokat a továbbiakban Kay Gugler, az igazgatóság tagja látja el, akinek vezérigazgatói munkaszerződése a munkavállalási engedélyének megadásával lép hatályba. Kovács F. László a jövőben tanácsadóként segíti a BorsodChem Rt. működését.

A BorsodChem a társaság jövőbeni stratégiájának hatékony végrehajtása érdekében a vezetési struktúra átalakítását határozta el. Ennek megfelelően, a jövőben ezt a feladatot egy új, négytagú executive menedzsment testület irányítja, amelynek első tagjai Kay Gugler, Purzsa Tamás, Illéssy János és Varga Béla.

A BorsodChem igazgatósága a közleményben kifejezi őszinte elismerését és köszönetét a távozó vezérigazgató kiemelkedő teljesítményéért, amely révén a felszámolás közeli társaság Európa egyik vezető vegyipari cégévé vált.

A személyi döntés kapcsán dr. Georg Stahl, a BorsodChem Igazgatóságának elnöke elmondta: "Kovács úr erőteljes és domináns vezetője volt a társaságnak. Irányítása alatt a BorsodChem az elmúlt 15 évben organikus növekedés és akvizíciók révén vezető helyet szerzett Kelet-Közép-Európa PVC és izocianát piacán. Ez idő alatt a BorsodChem Északkelet-Magyarország megbízható munkaadójává és a Budapesti Értéktőzsde mellett, a Varsói Értéktőzsde egyik vezető részvényévé vált. Az igazgatóság hálás köszönetét fejezi ki Kovács úr kiváló teljesítményéért."

"Vezetésemmel a közelmúltban lezárult egy kiemelkedő, középtávú beruházási program és a BorsodChem fontos stratégiai akvizíciókat hajtott végre, ezért elmondhatom, hogy a társaság élén eltöltött 15 évet optimálisnak értékelem." - hangoztatta Kovács László (64). "A BorsodChem előtt álló hosszú távú projektekre tekintettel elérkezett a legmegfelelőbb alkalom arra, hogy Gugler úr, akit jómagam hívtam meg a BorsodChem Igazgatóságába, átvegye tőlem a társaság irányítását. A vállalat remek szakemberekkel és kiváló termékekkel rendelkezik, és készen áll arra, hogy a gyors ütemű növekedés következő szakaszába lépjen."

Georg Stahl hozzátette: "Az Igazgatóság meggyőződött arról, hogy Gugler úr megalapozott üzleti vízióval, kiváló vezetői képességekkel és széleskörű vegyipari tapasztalatokkal rendelkezik, amelyek a felkészült vezetőtestület képességeivel kiegészülve, új lendületet adnak a BorsodChemnek és rövidesen európai szintű növekedési pályára állítják a társaságot."

Az ötvenéves Kay Gugler a világ vezető polimergyártóinál és vegyipari vállalatainál szerzett széleskörű szakmai tapasztalatokkal érkezik a BorsodChem menedzsmentjébe.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK