Korrekciót várnak a tőzsdén

2007.12.06. 9:10

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 285,49 pontos emelkedéssel, 26 228,94 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 1,10 százalékkal erősödött.

Az előző napi több mint két százalékos emelkedés után kis korrekciót vagy limitált erősödést egyaránt elképzelhetőnek tartanak csütörtökön a BÉT-en a megkérdezett elemzők.

A szerdai pozitív nap után kis korrekcióra számít Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője. Valószínűnek tartja, hogy iránykereséssel, kivárással telhet a nap a Bank of England és az Európai Központi Bank kamatdöntő ülésére tekintettel. Az elemző szerint a nap meghatározó pontja lehet az Egyesült Államokban délután fél háromkor megjelenő munkanélküliségi adat, ami jelentősen befolyásolhatja majd az árfolyamokat.

Dobár Péter, a CIB Bank elemzője további emelkedést valószínűsít, amelynek a mértéke azonban limitált lehet. Kollégájához hasonlóan úgy véli, hogy az európai kamatdöntések előtt nem lesz nagy mozgás a piacokon. A szakértő szerint az OTP lehet az emelkedés motorja, de a Richtertől is jó szereplést vár a dollár erősödése miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK